Hannover 96′nın Türk teknik direktörüne övgü yağıyor

Almanya’daki genç Türk futbol yeteneklerinden Tayfun Korkut, Bundesliga’nın efsane takımlarından Hannover 96′nın başına geçti.

Google Haberlere Abone ol
Hannover 96′nın Türk teknik direktörüne övgü yağıyor

Almanya’daki genç Türk futbol yeteneklerinden Tayfun Korkut, Bundesliga’nın efsane takımlarından Hannover 96′nın başına geçti. Alman teknik direktör Joachim Löw, bir dönem Fenerbahçe’de beraber çalıştığı Korkut hakkında Alman basınına övgü dolu açıklamalar yaptı.

Bild gazetesi ise Hannover’in teknik direktör olarak tercih Tayfun Korkut hakkında verdiği haberde Türkçe başlık kullanarak "Hoş geldiniz, Tayfun Korkut!" ifadesine yer verdi.

Yeni görevinde ilk basın toplantısını kalabalık bir medya mensubuna karşı gerçekleştiren 39 yaşındaki teknik adam, Hannover’den gelen sürpriz bir teklifi geri çeviremediğini ve memnuniyetle kabul ettiğini ifade etti. Kendisini bu zorlu görev için hazır hissettiğini de belirten Korkut, genç yaşına karşın çok iyi bir tecrübeye sahip olduğunu vurguladı. Genç teknik adam, "Her antrenörden bir şeyler öğrendim. Bunlara kendi fikir ve düşüncelerimi plan ve programlarını ekleyeceğim. Almanya’dan Türkiye’den İspanya futbolundan çok güzel tecrübelerim var bunları kombine ederek takımıma aktaracağım." dedi.

Ancak diğer yandan Türk teknik adam üzerinden yürütülen tartışmalar da devam ediyor. Hatta durum öyle bir hal aldı ki, saygın Alman gazetelerinin birçoğunda Tayfun Korkut seçimi hakkında bir haber ya da köşe yazısı yer aldı.

Bu tartışmaya katılan en ünlü isim ise Alman Milli Takım’nın teknik direktörü Joachim Löw oldu. Alman hoca, bir dönem Fenerbahçe’de birlikte çalıştığı Korkut’un teknik anlamda yeterli olduğunun altını çizerek, "Tayfun çok hırslı ve istekli olması haricinde ilgi alanlarını da geniş tutarak kendisini sürekli yeniliyor. Oyuncu olarak da öyleydi, insan olarak da benzeri bir karaktere sahip." şeklindeki ifadeleriyle Korkut'a yeni görevinde destek verdi.

Stuttgart doğumlu olan ve Stuttgart Kickers takımında oynadıktan sonra aynı takımın U19 ekibini çalıştıran Tayfun Korkut yaptığı açıklamada, henüz daha işin başında olduğuna vurgu yaparak, "Önceliğim takımı tanımak olacak. Devamlı bilgi alıp, kasetleri izliyorum." dedi.

2014 yılının kendilerine şans getirmesini dileyerek herkesin yeni yılını kutlayan Tayfun, yarın takımla birlikte ilk antrenmanını gerçekleştirecek. Kulüp Başkanı Martin Kind ise cesur bir karar aldıklarını, Tayfun’un takımda başarılı olup takımı üst sıralara taşıyacağını dile getirdi. CİHAN

Yorumlar