Hamza Yerlikaya: FILA'da fındık kabuğunu dolduracak gücümüz yok

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nın ardından yaptığı açıklamada, hakemlere tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Hamza Yerlikaya: FILA'da fındık kabuğunu dolduracak gücümüz yok

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nın ardından yaptığı açıklamada, hakemlere tepki gösterdi. Yerlikaya, Türkiye olarak Uluslararası Güreş Birliği'nde(FILA) yeteri kadar güçlü olmadıklarını söyledi.

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de gerçekleştirilen Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası, sona erdi. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, şampiyona hakkında basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

Yerlikaya, "Şampiyonaya serbest stil ve bayanlarla başladık, grekoromenle tamamladık. Serbestle sporcularımız takım halinde üçüncü, grekoromende takım halinde ikinci olduk. Tarihinde bayanlarda ilk defa da final yaptık. Toplamda da 9 madalya aldık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"HAKEM HEYETİ YANIMA GELDİ VE ÖZÜR DİLEDİ"

Herkesin hedefinin ortak olduğunu dile getiren Yerlikaya, "Bayrağımızı en üst seviyeye taşıyabilmek ay-yıldızıızı en üst noktada tutabilmek hedefindeydik. Bu noktada aslan yürekli sporcularımız da mücadeleyi verdiler. Ama maalesef bazı maçlarda hakemler hata yaptılar. Hakem heyeti yanıma geldi ve özür dilediler." ifadelerini kullandı.

"HERŞEYE RAĞMEN SONUÇ GÜZEL"

Yerlikaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hata yapmışlar telafisi var mı? Sonuçta çalınan bir madalya. Herşeye rağmen sonuç güzel. Başarı güzel, iki altın madalya ile taçlandırdık. Şampiyonada sporcularımızın çıkışı ortada. İnşallah bunun sonunda Dünya Şampiyonası, tabii bunlar olimpiyatların provası. Olimpiyatlarda hedef altın madalya alabilmek. Eksiklerimizi görüp, hem hocalarımıza hem sporcularımıza gereğini söyleyip, bize düşen görevleri de yapacağız inşallah. El birliği ile hep beraber Rio'da altın mücadelesi vereceğiz."

"YERLİKAYA'DAN HAKEMLERE TEPKİ"

Hamza Yerlikaya, Selçuk Çebi'nin Macar güreşçi ile yaptığı final maçında Macaristan'ın FILA üyesinin minder hakemlerinin başında beklediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Maalesef FILA'da güçlü değiliz. Fındık kabuğunu doldurmayacak kadar güce sahip değiliz. Bugün şahit olduk Selçuk Çebi kardeşimizin finalinde Macaristan'ın FILA üyesi, minder hakemlerinin başında bekledi. Maalesef bugün gördük. Biz FILA'da temsili olan; fakat gücü olmayan bir camia durumundayız. Biz bu gücü de elde etmek istiyoruz. FILA'da da güçlü olmak istiyoruz. Bakıyoruz ki bir hafta boyunca Ahmet Ayık dışında yanımıza gelen giden yok. O heyecanı o ruhu yaşayan yok. Dün yine gördük ki FILA üyesi Rus yetkili, masaları kırdı. Bizim bayan üyemiz nerede, kime hizmet ediyor? Bu soruların cevabını kendilerinden bekliyoruz. Maalesef zayıfız, biz bu zayıfları da tolera etmeyi biliriz millet olarak. Biz imtiyaz istemiyoruz. Biz hakkımızı almak istiyoruz. Çocuklarımız bazı maçlarda zorla herşeye rağmen madalyalarını aldı. Bu inancı ortaya koydular. Bu inanç bizi olimpiyatlarda madalyaya taşıyacak."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın kendilerini sürekli telefonla aradıklarını kaydeden Yerlikaya, "76 milyon insanımız da dualarıyla bizleri yalnız bırakmadı. Sevgilerini ve dualarını eksik etmesinler. Olimpiyatlarda inşallah altın madalyalı bir güreş camiası göreceğiz." diye konuştu.

Yerlikaya, son olarak Avrupa Güreş Şampiyonası'nda görev almış Türkiye'ye haberleri ulaştıran basın mensuplarına da teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar