Hami Mandıralı: Farklı bir beklentimiz yok sadece adalet istiyoruz

Trabzonspor teknik sorumlusu Hami Mandıralı, hakem hatalarından dert yandı, "Farklı bir beklentimiz yok sadece adalet istiyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Hami Mandıralı: Farklı bir beklentimiz yok sadece adalet istiyoruz

Trabzonspor teknik sorumlusu Hami Mandıralı, hakem hatalarından dert yandı, "Farklı bir beklentimiz yok sadece adalet istiyoruz." dedi.

Mandıralı, Trabzon'da yayın yapan Kuzey TV'deki "Kuzey'in Futbolu" programında yaptığı açıklamada, yıllarca formasını taşıdığı Trabzonspor'da teknik adam olarak çalışmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Teknik adamlık görevine geç geldiğini düşünün genç hoca, "Eğer daha önce göreve gelseydim şimdi önemli bir yol kat etmiş olacaktım. Geç oldu ama güzel oldu. Sevdiğim takımdayım. En iyisini yapmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Teknik adam olarak tüm kararlarını Trabzonspor için verdiğini kaydeden Mandıralı, Trabzonspor'da birlikte çalıştığı en büyük yabancı oyuncunun Şota olduğunu dile getirdi. Hiçbir futbolcunun Trabzonspor'u 'babalarının çiftliği gibi' görmesine müsaade edemeyeceğinin altını çizen Mandıralı, yabancı futbolcularla ilgili düşüncelerine şöyle dile getirdi:

"Trabzonspor açısından isim oyunculara bakılınca en büyük marka Trabzonspor'dur. Herkesin önceliği Trabzonspor olmalıdır. Futbolcu isim olabilir ama eğer isimsen Bosingwa gibi ter akıtacaksın. İsim ve kariyerli olmak önemli değil, eğer oynarlarsa önemli olurlar. Trabzonspor'u iyi temsil etmez, babalarının çiftliği gibi görürlerse ben ona müsaade edemem.

Önceliğim Trabzonspor'un menfaatleridir. Trabzonspor için savaşan futbolcular kıymetli ve değerlidir. Aksini düşündüğümüz an bittiğimiz andır. Şu anda oynattığımız ekibin belki yetenekleri sınırlı ama savaşıyorlar. Eğer kaybedeceksek, kendi çocuklarımızla kaybedelim. Kimsenin elini kolunu sallamasına müsaade etmeyeceğim. Gücüm yettiği kadar buna devam edeceğim."

Hiç kimsenin Trabzonspor'un hocasının otoritesini sarsamayacağını da vurgulayan genç teknik adam, aksi bir davranışta diğer oyuncuların da saygısını kaybedebileceğine dikkat çekti. Mandıralı, "Mesela son olayda, yabancıların en genci ve geleceği bulunan ismi olan Henrique gelip çok pişmanlık duyduğunu ve üzgün olduğunu söyledi. Önyargımız yok. Fakat Colman 'Ben yanlış yapmadım, özür dilemem' dedi. Eğer belki o da sadece benden değil, Trabzonspor'dan, takım arkadaşlarından özür dilemiş olsaydı affedilebilirdi. Böyle bir geri vites olmayınca gereğini yaptık. Aslolan Trabzonspor'un etik değerleridir." diye konuştu.

Zor bir süreçten geçtiklerini ve kadro sıkıntısı yaşadıklarını söyleyen Hami Mandıralı, mevcut oyuncularla oluşturdukları birliktelik içerisinde kalan maçlarda en iyisini yapmak için mücadele edeceklerinin altını çizdi. Gelecek sezona yönelik çalışmalara da başladıklarını anlatan Mandıralı, şunları söyledi:

"Yurt içinde özellikle sözleşmesi biten oyunculardan bir liste hazırlayacağız. Trabzonspor'a hem kalite hem kişilik olarak fayda sağlayacak isimleri belirleyeceğiz. Yurt dışında oyuncular izleyeceğiz. Hazırlayacağımız dosyayı da yönetime sunacağız. Biz gerekeni yapalım, zamanın neyi göstereceğini hep birlikte göreceğiz. Trabzonspor'u gerçekten futbol arenasında iyi temsil edecek, karakteri sağlam oyuncular bulmak zorundayız."

"SADECE ADELET İSTİYORUZ"

Mandıralı, deplasmanda 2-2 berabere kaldıkları Eskişehirspor maçındaki aleyhlerine verilen 2 penaltı pozisyonunu maçtan sonra bir kez daha izlediğini belirtti. Kadir Keleş’in pozisyonunun penaltı olduğunu kabul eden genç hoca, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ama birincisi asla değil. Biz herkese adalet olsun istiyoruz. Canımız yanıyor, yüreğimiz yanıyor. Karabük'te, Elazığ'da lehimize olanlar, yapılanlar görülmüyor, puanlar kaybediyoruz. Farklı bir beklentimiz yok sadece adalet istiyoruz."
CİHAN

Yorumlar