Hamburg, lige 'baraj'la tutundu

Bundesliga'nın düşmeyen tek takımı Hamburg, tarihinin en kötü sezonunu geçirmesine rağmen ligde kalmayı baraj maçları sonunda elde etti. İkinci lig ekibi Greuther Fürth'le 0-0'in rövanşında deplasmanda 1-1 berabere kalan Kuzey ekibi, dış...

Google Haberlere Abone ol
Hamburg, lige 'baraj'la tutundu

Bundesliga'nın düşmeyen tek takımı Hamburg, tarihinin en kötü sezonunu geçirmesine rağmen ligde kalmayı baraj maçları sonunda elde etti. İkinci lig ekibi Greuther Fürth'le 0-0'in rövanşında deplasmanda 1-1 berabere kalan Kuzey ekibi, dış saha golünün avantajıyla ligde tutunmayı başardı.

'Ligin dinazoru' olarak tanınan Hamburg, 51 yıllık Bundesliga tarihinde ligde küme düşmeyen tek takımdı. Tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşadı. Hakan Çalhanoğlu, Van der Vaat ve Rene Adler gibi birçok yıldıza sahip olmasına rağmen normal sezonu zar zor 16'ncı sırada tamamlayıp baraj maçlarına kaldı.

Ligde son beş maçını kaybetmesine karşın, rakiplerinin de ikramlarıyla ligde kalma şansı yakaladı. Rakibi geçen yıl Bundesliga'dan düşen bu sezon ikinci ligi üçüncü sırada bitiren Greuther Fürt'tü. İlk maçta kendi sahasında rakibine yenilmekten kurtulan Kuzey ekibi maçı 0-0 berabere tamamladı.

Rövanş maçında Hamburg'a galibiyet ya da gollü beraberlik gerekiyordu. Çok çekişmeli bir karşılaşma oldu. Özellikle son dakikaları büyük heyecana sahne oldu. Mücadele 1-1 sona erince mavi beyazlılar Bundesliga'da kalmayı ancak dış saha golünün avantajıyla başarabildi.

Bundesliga'daki ilk sezonunda attığı 11 golle Hamburg'un ligde tutunmasında büyük katkısı bulunan Türk milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu bu maçta doksan dakika boyunca takımının en iyileri arasındaydı. Maça ilk 11'de başlayan diğer Türk futbolcu Tolgay Arslan ise 64'üncü dakikada yerini Tomas Rincon'a bıraktı. Beşiktaş'ın transfer listesinde olduğu konuşulan Hollandalı kaptan Van der Vaart ikinci yarıda etkisiz kalınca son çeyrekte yerini Tesche'ye bıraktı.

Karşılaşmanın ardından bir açıklama yapan Hamburg teknik direktörü Mirko Slomka "Zor da olsa istediğimiz sonucu aldık. İlk yarıda çok çok iyiydik. Ancak ikinci yarıda özellikle 1-1'den sonraki görüntü bizim için biraz hayal kırıklığı oldu. Bundesliga'da kaldığımız için çok mutluyuz." dedi. Greuther Fürth teknik direktör Frank Kramer ise "Çok üzgünüz. Takımım çok iyi mücadele verdi. Oynadığımız iyi futbolun karşılığını alamadık." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar