Halter Federasyonu'ndan kulüplere 2 milyon 250 bin liralık destek

Türkiye Halter Federasyonu, Türkiye genelinde 80 kulübe malzeme ve maddi yardımda bulundu. Ankara'da malzeme dağıtım töreninde konuşan Federasyon Başkanı Tamer Taşpınar, halteri tüm Türkiye'ye yayabilmek için her türlü çabayı gösterdiklerini...

Google Haberlere Abone ol
Halter Federasyonu'ndan kulüplere 2 milyon 250 bin liralık destek

Türkiye Halter Federasyonu, Türkiye genelinde 80 kulübe malzeme ve maddi yardımda bulundu.

Ankara'da malzeme dağıtım töreninde konuşan Federasyon Başkanı Tamer Taşpınar, halteri tüm Türkiye'ye yayabilmek için her türlü çabayı gösterdiklerini söyledi.

Kulüplere 1 milyon 800 bin liralık malzeme, 451 bin lirayı bulan da maddi destek sağladıklarına dikkat çeken Başkan Taşpınar, "9 Mart 2013 tarihinde göreve geldik. İlk işimiz durum tespiti yapmaktı. 37 ilde halter yapılıyordu ve biz kısa zamanda bu sayıya 14 yeni il daha ekledik. Hedefimiz 81 vilayette halter sporunun yapılması." diyerek, şöyle konuştu:

"Tüm camia olarak birlikte kalkınmalıyız. Halterin vizyonunu değiştirmeye çalışıyoruz. Merdiven altında ya da bodrum köşelerinde haltercilerimiz çalışıyordu. Şimdi girişimlerimizle modern antrenman salonlarına kavuşuldu.

Kabuğumuzu kırmalıyız. En önemlisi halteri sevdirmeliyiz. Bu noktada antrenörlerimize çok iş düşüyor. Daha önce de söylemiştim. Bir kez daha ifade edeyim. Türk sporu antrenörlerin omuzlarında yükselecek."

Bu arada, Ankara'da çalışmalarını sürdüren Tanzanyalı sporculara da malzeme yardımı yapıldı.

CİHAN

Yorumlar