Halkbank: 3 - Jastrzebski Wegiel: 0

Salon: Başkent Voleybol SalonuHakemler: Vladimir Simonovic (Sırbistan), Philippe Vereecke (Fransa)Halkbank: Oliveira, Juantorena, De Souza, Tzourits, Kaziyski, Emre, Nuri (L), Hüseyin, Can, Burutay, Jastrzebski Wegiel: Czarnowski, Masny, Kubiak, Pajenk,.

Google Haberlere Abone ol
Halkbank: 3 - Jastrzebski Wegiel: 0

Salon: Başkent Voleybol Salonu
Hakemler: Vladimir Simonovic (Sırbistan), Philippe Vereecke (Fransa)
Halkbank: Oliveira, Juantorena, De Souza, Tzourits, Kaziyski, Emre, Nuri (L), Hüseyin, Can, Burutay,
Jastrzebski Wegiel: Czarnowski, Masny, Kubiak, Pajenk, Lasko, Gierczynski, Wojtaszek (L), Filippov, Malinowski,
Setler: 25 - 21, 25 - 19, 25 - 19
Süre: 80 dakika (27, 27, 25)

CEV Denizbank Erkekler Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Halkbank, Polonya temsilcisi Jastrzebski Wegiel'i 3-0 yenerek tarihinde ilk kez finale yükselme başarısı gösterdi. Temsilcimiz final müsabakasında yarın saat 17.00'de Rus temsilcisi Belegorie Belgorod ile karşılaşacak.

Karşılıklı sayılarla başlayan ilk sette temsilcimiz bloklarda istediği ritmi yakalayamadı. Hücum tarcihlerini kenar olarak kullanan ev sahibi ekip ilk teknik molayı 8-6 geride tamamladı. Mola dönüşü toparlanarak daha iyi savunma yapan Halkbank, Emre, Kazinskiy ve Tzourist ile sayılar bularak skoru lehine çevirdi. Polonya temsilcisi Wegiel'in kaçırdığı servislerle skoru koruyan başkent ekibi ikinci teknik molayı 16-13 önde tamamladı. Juantorena ile hücumları iyi değerlendiren Halkbank, servis problemini çözen rakibi karşısında 27 dakika süren ilk seti 25-21 kazandı.

İkinci sete Kaziyski ile etkili başlayan temsilcimiz etkili servis ve savunma yapan Jastrzebski Wegiel karşısında teknik molayı 8-5 geride tamamladı. Teknik mola dönüşü blokaut sayılarla sayılar bulan temsilcimiz orta hücumlarda rakibine durdurmakta zorlandı. Servis kaçırma geleneğini bu sette de sürdüren Polonya temsilcisine karşı ikili bloklarda Emre-Kaziyski ile etkili oynayan Halkbank ikinci teknik molayı 16-14 önde geçti. Juantorena ile etkili servisler ve hücumlar kullanan Halkbank 27 dakikada süren seti 25-19 kazanarak durumu 2-0 yaptı.

Üçüncü sete yine kötü başlayan temsilcimiz 8-5'lik teknik molayı geride tamamladı. Maça ortak olmak arzusunda olan Jastrzebski Wegiel takımı savunmasında sorunlar yaşayınca ikinci molayı Halkbank 16-14 önde geçti. Setin son bölümlerini rahat tempoda oynayan temsilcimiz günün başarılı ismi Juantorena ve Kaziyski ile sayılar buldu. 25 dakikada süren bu seti de 25-19 kazanan Halkbank karşılaşmadan 3-0 galip ayrılarak finale yükselme başarısı gösterdi.

GÜMRÜK KRİZİ

CEV Denizbank Voleybol Şampiyonlar Ligi final four maçları öncesi "Gümrük" krizi yaşandı. Avrupa Voleybol Federasyonu (CEV) tarafından görevlilerin giymesi için Türkiye'ye getirtilen kıyafetleri kaçak ithal mal olarak değerlendiren gümrük yetkilileri, sınırdan geçişe izin vermedi.

Halkbank Kulüp Başkanı Selahattin Süleymanoğlu'nun Gümrük Müsteşarlığı ile yaptığı görüşmeler sonunda kıyafetlerin şartlı olarak geçişine izin verildi. Numune alınan kıyafetlerde yapılacak inceleme sonucunda standartlara uygun bulunmadığı takdirde gümrük CEV hakkında yasal işlem başlatacak.
CİHAN

Yorumlar