Halkbank: 3 - Hypo Tirol Innsbruck: 0

Salon: TVF BaşkentHakemler: Viktor Kozlovskyy (Ukrayna), Dobromir Dobrev (Bulgaristan)Halkbank: Resul Tekeli, Hüseyin Koç, Osmany Juantorena, Emre Batur, Mitar Tzourist, Matey Kaziyski, (Nuri, Can, Burutay, Kerem)Hypo Tirol Innsbruck: Michal Rac, Ronald.

Google Haberlere Abone ol
Halkbank: 3 - Hypo Tirol Innsbruck: 0

Salon: TVF Başkent
Hakemler: Viktor Kozlovskyy (Ukrayna), Dobromir Dobrev (Bulgaristan)
Halkbank: Resul Tekeli, Hüseyin Koç, Osmany Juantorena, Emre Batur, Mitar Tzourist, Matey Kaziyski, (Nuri, Can, Burutay, Kerem)
Hypo Tirol Innsbruck: Michal Rac, Ronald Jimanez, Alexandre Berger, William Andrew Hein, Alexander Tusch, Janis Peda, (Thomas Shoji, Lorenz Koraimann, Sauza Da Silva)
Setler: 25-18, 25-18, 25-15
Süre: 65 dakika (23-22-20)

2014 CEV Denizbank Şampiyonlar Ligi F Grubu lideri Halkank, gruptaki dördüncü maçında Avusturya’nın Hypo Triol Innsbruck takımını 3-1 yendi. Başkent ekibi gruptaki dördüncü galibiyetini elde ederek 12 puan ile liderliğini sürdürdü. Halkabank gruptaki beşinci maçını 12 Aralık Perşembe günü Romanya temsilcisi Tomis Constanta ile oynayacak.

Taraftarının desteğini de arkasına alarak başlayan ev sahibi ekip, rakibine oranla daha iyi savunma yaparak, hücumlarda ise köşeleri tercih etti. Etkili servislerle rakibin manşet gücünü azaltan Halkbank 8-6 ve 16-10'luk teknik molaların ardından setin son bölümünü de rahat bir tempoda oynadı ve seti 25-18 kazandı.

İkinci sette biraz daha savaşarak oynayan Avusturya temsilcisi, yaptığı bloklarla sayı topladı. 8-6'lık teknik mola dönüşünde Nuri ile arka alandan manşet toplayan başkent ekibi Osmany-Emre ikilisi ile sayılar topladı. Daha çok orta hücumlarla sayılar bulan Innsbruck takımına karşı skorer oyuncuları ile sayılar bulan ev sahibi bu seti de 25-18 kazanarak durumu 2-0 yaptı.

Sadece blok autlarda sayı arayan konuk ekibe bu şansı vermeyen Halkbank ilk teknik molayı 8-4 önde tamamladı. Oyun disiplininden kopan rakip karşısında Emre ile etkili servisler kullanan, Mitar ve Kaziyski ile sayılar toplalayan başkent ekibi ikinci teknik molayı da 16-8 önde geçti. Setin son bölümünde Burutay ile sayılar bulan Halkbank seti 25-15 maçı ise 3-0 kazandı.

Öte yandan F grubundaki diğer maçta Polonya ekibi Wegiel Jastrzebski,Romanya temsilcisi Tomis Constanta'yı 3-1 mağlup etti.

Lig etabının bitiminden sonra 12’li play-off’la katılacak takımlar şöyle belirlenecek:
7 grubun liderleri doğrudan bir üst tura yükselecek. En iyi 5 grup ikincisi de 12’li play-offlarda mücadele hakkı kazanacak.
CİHAN

Yorumlar