Halkbank: 1 - Belogorie Belgorod: 3

Salon: Başkent Voleybol SalonuHakemler: Vereecke Philippe (Fransa), Mokry Juray (Sırbistan)Halkbank: Oliveira, Juantorena, De Souza, Tzourits, Kaziyski, Emre, Nuri (L), Can, Hüseyin, Burutay, ResulBelogorie Belgorod: Travica, İlinykh , Muserskiy , Grozer.

Google Haberlere Abone ol
Halkbank: 1 - Belogorie Belgorod: 3

Salon: Başkent Voleybol Salonu
Hakemler: Vereecke Philippe (Fransa), Mokry Juray (Sırbistan)
Halkbank: Oliveira, Juantorena, De Souza, Tzourits, Kaziyski, Emre, Nuri (L), Can, Hüseyin, Burutay, Resul
Belogorie Belgorod: Travica, İlinykh , Muserskiy , Grozer , Tetyukhin, Bogomolov, Bragin (L), Panteleymonenko, Kosarev, Khtey, Bagrey, Zhigalov
Setler: 18 - 25, 25 - 22, 16 - 25, 25 - 27
Süre: 116 dakika (25, 30, 25, 35)

CEV Denizbank Erkekler Şampiyonlar Ligi finalinde Rus temsilcisi Belegorie Belgorod'a 3-1yenilen Halkbank Avrupa ikincisi oldu. Günün ilk maçında ise Zenit Kazan'ı 3-1 yenen Polonya temsilcisi Wegiel turnuvayı üçüncü sırada tamamladı.

Maça fırtına gibi başlayan ev sahibi ekip, etkili servislerle rakibinin hücum gücünü azaltmayı başardı. Blok autlarla sayılar üreten Halkbank etkili servisler kullanan rakibi karşısında ilk teknik molayı 8-6 önde tamamladı. Mola dönüşünde her iki ekip karşılıklı sayılar kazanarak skoru dengede tuttu. Halkbank Tzourits ile sayılar bulurken, Belgorod takımı etkili bloklarla ikinci teknik molayı 16-15 önde tamamladı. Setin son bölümünde özellikle savunmada Halkbank'a sayı şansı tanımayan Rus temsilcisi, Tetyukhin ile servisleri de etkili kullandı. Muserskiy'nin ortadan yüksek hücumlarına çare bulamayan Halkbank ilk seti 25-18 kaybetti.

İkinci sette Grozer kenar,Bogomolov ise ortadan hücumlarla takımını sırtlayan isim oldu. Taraftarın da desteği ve Kaziyski'nin sayıları sonrasında maça ortak olan Halkbank ikinci teknik molayı 16-15 önde tamamladı. Büyük mücadelenin yaşandığı setin son bölümünde savunmada iyi olan Halkbank seti 25-22 kazanarak skoru 1-1 yaptı.

Üçüncü sette etkili servisler ve bloklarda sayılar bulan taraf Belgorod takımı oldu. Günün başarılı ismi 2.18'lik Muserskiy ürettiği sayılarla bu sete damgasını vurdu. 8-7 ve 16-10'luk teknik mola üstünlüğünü setin sonuna kadar sürdüren Rus ekibi seti 25-16 kazandı.

Karşılıklı sayılarla dördüncü sete başlayan Halkbank ,ilk teknik molayı 8-7 geride tamamladı. Juantorena-Oliveira ikilisi hücumlarda Emre-Tzourits ikilisi ile de bloklarda etkili oynayan Halkbank ikinci teknik molayı 16-13 önde geçti. Son derece çekişmeli geçen setin son bölümünde Rus oyuncu Tetyukhin üst üste attığı servislerle ve yaptığı savunmayla takımını adeta sırtladı. Karşılıklı sayılarla müthiş bir mücadeleye sahne olan seti 27-25 kazanan Belegorie Belgorod maçtan 3-1 galip ayrılarak Avrupa Şampiyonu oldu.
CİHAN

Yorumlar