Halil Severcan: Türk sporuna hizmet edenleri unutturmayacağız

Türk sporuna hizmet edenleri unutturmamak amacıyla kurulan Kayseri Spor Adamları Derneği Başkanı Halil Severcan, “Kayseri’yi sporda örnek ve model yapmak için tüm gücümüzle çalışacağız.

Google Haberlere Abone ol
Halil Severcan: Türk sporuna hizmet edenleri unutturmayacağız

Türk sporuna hizmet edenleri unutturmamak amacıyla kurulan Kayseri Spor Adamları Derneği Başkanı Halil Severcan, “Kayseri’yi sporda örnek ve model yapmak için tüm gücümüzle çalışacağız.” dedi.

Halil Severcan, Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyeleri Ahmet Özdemir, Fehmi Kuş, Mustafa Dördüncü, İshak Kattaş, Davut Güleç, İbrahim Yılmaz, Sabri Büyükbahçeci, Mehmet Sönmez ve Ahmet Özel’i tanıttıktan sonra, 2013 yılı başında kurulan derneğin amacı, vizyonu, misyonu, hedefleri konusunda bilgiler verdi.

Spor camiasını yakından ilgilendiren bu kuruluşta Kayseri ve Türk spor dünyasında iz bırakan spor adamlarının bu çatı altında toplanması için büyük mücadele verdiklerini belirten Kayseri Spor Adamları Derneği Başkanı Halil Severcan, Erciyes’te 700 spor adamının katılımı ile gerçekleştirilen ilk tanışma yemeğini bunun en güzel örneği olarak gösterdi.

Severcan, hem derneği daha iyi tanıtmak hem de spora emeği geçenlerin hasret gidermeleri için bu tür etkinliklere ağırlık vereceklerini belirterek, şunları söyledi: "Derneğimizin amacı; spora madden ve manen emek ve gönül vermiş, spor yapmış ve yaptırmış gerek Kayseri, gerekse Türk sporuna hizmet etmiş olan spor adamlarını bir araya getirmek. Spor adamları arasında kaynaşmayı, yardımlaşmayı sağlamak. Hatıraları anmak. Bir şekilde unutulmuş olanları bulup onlarla ilgilenmek. Gerekirse maddi ve manevi destek vermek. Üstün başarılar elde edenlerin başarılarını ödüllendirmek. Ebediyete intikal edenleri çeşitli vesilelerle anmak. Hayat hikayelerini ve anılarını kitap haline getirmek suretiyle gelecek nesillere aktarmak. Yani spora emeği geçenleri unutturmamak. Kayseri’deki ve Türkiye’deki sporun yeniden atağa geçirilip, tüm Dünyaya örnek ve model olmasını sağlamak. Bunun için büyük sorumluluk aldık ve bunu başarmak için mücadele ediyoruz. Bu konuda eleştiriye, öneriye açık olduğumuzu belirtmek isterim.”

Kayseri Spor Adamları Derneği başkanı Halil Severcan, ilk yapılan yönetim kurulu toplantısında, spor adamları İstişare Kurulu kurulması kararlaştırıldığını, bunun içinde çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar