Halil Mutlu: Bizi yönetenler federasyon başkanı olmama müsade etmiyor

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu halterci Halil Mutlu, Halter Federasyonu Başkanı olmak istediğini fakat yönetenlerin buna müsade etmediğini söyledi.     Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Halter Şampiyonu Halil Mutlu ile Dünya...

Google Haberlere Abone ol
Halil Mutlu: Bizi yönetenler federasyon başkanı olmama müsade etmiyor

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu halterci Halil Mutlu, Halter Federasyonu Başkanı olmak istediğini fakat yönetenlerin buna müsade etmediğini söyledi.

     Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Halter Şampiyonu Halil Mutlu ile Dünya Avrupa Güreş Şampiyonu Rıza Kayaalp ve Avrupa Şampiyonu Taha Akgül, Zonguldak Kilimli ilçesindeki Madenciler İlköğretim Okulu’ndaki çevre etkinliğinde öğrencilerle bir araya geldi.

Panelin en renkli simalarından Halil Mutlu, “Aralarında en ufağı benim ama yaş olarak hepsinden büyüğüm. 41 yaşındayım. Ülkemi en güzel şekilde temsil etmek için elimden geleni sarf ettim. Dünya Avrupa Olimpiyat şampiyonluğu ve bayağı dünya rekorum var.” diye konuştu.

FEDERASYON BAŞKANI OLMAMA MÜSADE ETMİYORALR

4 yıl önce sporu bıraktığını anlatan Mutlu, bir öğrencinin “Federasyon Başkanı olmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna, “Spor yaparken de düşünüyordum, sporu bıraktım hala düşünüyorum. İki defa denedim, olmadı. Tabi ki olmak istiyorum. Ama bizi yönetenler buna hala müsaade etmiyor” diye cevap verdi.

Mutlu, hayatta engellerle ve zorluklarla mücadele ederek başarılı olmayı seçtiğini belirtti. Genç sporcularla gelen başarının olimpiyatlara taşınamamasından yakınarak, “Genç sporcularımızla başarının devamını getiremiyoruz. Sizlerle faydalanmaya başladığımız zaman sizleri ileriki zamanlara pek hazırlayamıyoruz. Büyüklerde çok kötüyüz. Avrupa’da madalyalar alıyoruz ama dünya ve olimpiyat kısmına geldiğimiz zaman aynı başarıyı gösteremiyoruz. İnşallah 4-5 sene sonra bunun net cevabını verebilirim. Şu an kötü.” şeklinde konuştu.

TAHA AKGÜL: HAYALLERİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM

Başarıları hakkında bilgi veren Milli güreşçi Taha Akgül, “Son 3 senedir Avrupa şampiyonuyum. Sizi buraya ziyaret etmeye geldik.” dedi. Rıza Kayaalp ise “Şu an hayallerimi gerçekleştiren bir sporcuyum. 6 yaşımdayken güreşçi olmak istiyordum. Biz buralara çalışarak ve anne babamızdan fedakarlık ederek geldik. Sizlerin de bir hedef doğrultusunda çalışmanızı çok isteriz.” diye konuştu.

Bir öğrencinin şampiyon olduğunuzda neler hissettin sorusuna sporcular, “2000 yılında güreşe başladım. Hayalimde bir tane madalya almak vardı. Ama Allah’a şükürler olsun 22 tane Avrupa ve Dünyada madalyam var. Çalıştığının karşılığını almak ve İstiklal Marşımızı söylettirmek çok güzel bir duygu. Bunu yaşayıp anlamak lazım. İnsanların ve özellikle de ailenizin sizinle gurur duyması tarif edilemez bir duygu” ifadesinde bulundu.

En büyük hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu belirten Rıza Kayaalp ise “Benim en büyük hedefim olimpiyat ama ailemden bunu daha çok isteyenler var. Bırakın anne ve babamı dedem ve babaannem bile önce olimpiyat altın madalyası sonra evlilik diyorlar. Biz de evlenmek için daha çok çalışacağız.” dedi.

HALİL MUTLU’DAN ARTIK YETER SUSMAYACAĞIZ PANKARTI

Daha sonra Kaymakam Murat Kütük tarafından sporculara plaket verildi. Plaketin ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Milli sporcular dağıttıkları formaları imzaladı.

Öğrencilerin hazırladığı çevre sergisini gezen sporcular renkli görüntülere sahne oldu. Çevre pankartlarını taşıyan Mutlu’nun basın mensuplarına “Artık yeter susmayacağız” yazısını gösterdiği görüldü.

Program stantların gezilmesinin ardından son buldu.

CİHAN

Yorumlar