Halil attı, Hamburg'a ikinci lig yolu göründü

Almanya Ligi Bundesliga'dan hiç düşmeyen Hamburg için ikinci lig yolu göründü. Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun formasını giydiği ekip, Halil Altıntop'un iki gol attığı maçta Augsburg deplasmanından 3-1'lik skorla yenik dönünce ligde...

Google Haberlere Abone ol
Halil attı, Hamburg'a ikinci lig yolu göründü

Almanya Ligi Bundesliga'dan hiç düşmeyen Hamburg için ikinci lig yolu göründü. Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun formasını giydiği ekip, Halil Altıntop'un iki gol attığı maçta Augsburg deplasmanından 3-1'lik skorla yenik dönünce ligde kalma umutlarını baraj maçlarına bıraktı. Üç haftadır galibiyet yüzü göremeyen son üç ekip arasında ligin son iki haftasında büyük çekişme yaşanacak.

Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) kuruluşundan buyana küme düşmeyen tek takımı olan Hamburg için ikinci lig yolu görünmeye başladı. Çok sayıda yıldız oyuncuya sahip olan ve iki teknik adam değişikliğine rağmen bu sezon istikrarı bir türlü yakalayamayan Kuzey ekibinin işi artık çok zor görünüyor. Kümede kalma yolunda hayati bir maç olarak gördüğü ligin 32. haftasında Augsburg deplasmanına çıkan mavi-beyazlılar, rakibine 3-1 yenilince üstündeki takım olan Stuttgart'la olan puan farkı 5'e yükseldi. Averajı Hamburg'dan daha iyi olan Stuttgart, son iki haftada 1 puan alması durumunda ligde kalmayı garantileyecek. Hamburg'un ise kümede kalmak için tek umudu kalıyor. Şuan bulunduğu baraj maçları oynama sırası olan 16'ncılığı korumak.

SGL Arena'da oynanan karşılaşmada dört gol de ilk yarıda atıldı. Bu sezon başı Bundesliga'ya geri dönen Halil Altıntop, bu maçta attığı iki güzel golle takımını galibiyete taşıyan isimdi. Başarılı bir yıl geçiren Halil, gol sayısını 10'a çıkarttı. Ev sahibi ekibin diğer sayısını Andre Hahn kaydetti. Hamburg'un tek golü ise Heiko Westermann'ın ayağından geldi.

İlk 11'de sahaya çıkan ve takımın attığı tek golün asistini yapan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun çabası Hamburg'un puan alması için yeterli olmadı. Mavi-Beyazlılar, gelecek hafta şampiyon Bayern Münih'i konuk ederken, son haftada Mainz deplasmanına gidecek. Hamburg deplasmanda oynadığı son sekiz maçını kaybetti.

HAFTANIN TEK DEPLASMAN GALİBİYETİ B.M'GLADBACH'DAN

Ligin 32. haftasında deplasmanda gülen tek ekip Borussia Mönchengladbach oldu. Yeşil-beyazlılar 17 maçtır yenemedikleri Schalke 04'u 1-0 yenerek Avrupa Ligi'ne katılmayı neredeyse garantiledi.

Bu hafta 4 ekip evinde üç puan sevinci yaşarken dört karşılaşmada da takımlar sahadan 1'er puanla ayrıldı. Rakip fileler bu hafta 24 kez havalandı. İki penaltı kararı çıktı, bir penaltı atışı golle sonuçlanmadı. Hakemler bu hafta 23 sarı kartın yanında sadece 1 kez kırmızı kartına başvurdu. Dokuz maçı toplam 387 bin futbol sever izledi.

GOL KRALLIĞINDA BÜYÜK ÇEKİŞME YAŞANIYOR

Bundesliga'da son iki haftaya girilirken gol krallığında büyük çekişme yaşanıyor. Yarışın tepesinde 18'er golle Borussia Dortmund'dan Robert Lewandowski ile Bayern Münih'den Mario Mandzukic bulunuyor.

Bu iki futbolcuyu 16'şar sayıyla Nürnberg'den Josip Drmic, Hertha Berlin'den Adrian Ramos ve Dortmund'dan Marco Reus takip ediyor. Türk futbolcular arasında en golcü isim Augsburg'un formasını giyen Halil Altıntop ile Hamburg'un genç yıldızı Hakan Çalhanoğlu. İki oyuncunun da 10'ar golleri bulunuyor.

CİHAN

Yorumlar