Hakemliği bırakan Kuddusi Müftüoğlu, hem ağladı hem güldürdü

Antalya’da düzenlenen Merkez Hakem Kurulu (MHK) Kış Semineri’ne katılan eski hakem Kuddusi Müftüoğlu, hakemlik hayatına veda ettiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Hakemliği bırakan Kuddusi Müftüoğlu, hem ağladı hem güldürdü

Antalya’da düzenlenen Merkez Hakem Kurulu (MHK) Kış Semineri’ne katılan eski hakem Kuddusi Müftüoğlu, hakemlik hayatına veda ettiğini açıkladı. Seminerde kürsüye çıkarken meslektaşları tarafından dakikalarca ayakta alkışlanan Müftüoğlu, anılarını paylaşırken ve senevizyonda kendisini izlerken ise gözyaşlarına hakim olamadı.

2013–2014 sezonu kış semineri Antalya’da başladı. MHK semineri, Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek turizm beldesi Calista Luxury Resort Hotel'de 7–10 Ocak 2014 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Seminere son kez arkadaşlarının yanında olmak için gelen ve veda konuşması yapmak için Türkiye Futbol Federasyonu Birinci Başkanvekili Ufuk Özerten’in davetiyle kürsüye gelen Kuddusi Müftüoğlu’nun meslektaşları dakikalarca ayakta alkışladı.

Daha sonra meslektaşlarına veda konuşması yapan Müftüoğlu, bugün hem mutlu hem de üzgün olduğunu açıkladı. 1992 yılında hakemlik hayatına kuzeni ve ağabeyi zoruyla Alanya’da başladığını anlatan Kuddusi Müftüoğlu, iki yıl sonra il hakemi olduğunu, 1996 yılında ise Antalya’da klasman kadrosuna dahil edildiğini anlattı.

Basamaklarını hızlı bir şekilde tırmanarak çıkan başarılı hakem Müftüoğlu, 1999-2000 yılları arasında Süper Lig'e terfi ettiğini ancak o ara da ligde maç yönetemediğini duyurdu. Antalya’da düzenlenen hakem seminerinde maçlarda görev alamadığı için sitemde bulunduğunu kaydeden Müftüoğlu, 'Bu isimler varken sana sıra gelmez' cevabını aldığında biraz üzüldüğünü açıkladı. Daha sonra yaşanan olumsuzluklar sonrası 8 arkadaşının hakemlik görevini bıraktıktan sonra Süper Lig'de maç yönetmeye başladığını anlatan Müftüoğlu, "Bize yol açıldı. 2002 yılında FIFA hakemi olduk. 2005’de kokartım alındıktan sonra hakemliği bırakmadım. İyi bir hakem olarak anılmayı istiyordum. 2007'de tekrar FIFA listesine girdim. Başarılı olmak istiyordum." dedi.

‘SÜPER LİG’DE 194 MAÇ YÖNETTİM’

FIFA kokartlı hakem Kuddusi Müftüoğlu, 2009 yılında Alanya’ya belediye başkanlığına aday adayı olduğunu ancak burada da aday gösterilmediğini ifade etti. Süper Lig'de 194 karşılaşma yönettiğini açıklayan Müftüoğlu, toplamda 375 profesyonel müsabakaya çıktığını hatırlattı. Hakemlikte başarısını anlatırken eşine de teşekkür eden Müftüoğlu, anılarını anlatırken meslektaşlarını da kahkahaya boğdu.

Konuşmasına kendisi için düzenlenen kısa bir videodan dolayı ara veren Müftüoğlu, eski günlerini izlerken göz yaşlarına hakim olamadı. Konuşmasını da videodan sonra sesi titreyerek sadece teşekkür ederek tamamladı.

Gösterdiği başarılardan dolayı toplantıda olan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Müftüoğlu’na plaket takdim etti.

Daha sonra kürsüye çıkan UEFA As Başkanı Şenes Erzik, başarılarından dolayı Müftüoğlu’nu kutladı.
CİHAN

Yorumlar