Hakan Ünsal: Sabri kararı, Prandelli'nin değil, Başkan Ünal Aysal'ın kararı

Galatasaray'ın eski milli oyuncularından Hakan Ünsal, kaptan Sabri Sarıoğlu'nun yeni teknik direktör Prandelli tarafından kadroya alınmamasına tepki gösterdi. Ünsal, Sabri kararını İtalyan teknik adamın değil Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın...

Google Haberlere Abone ol
Hakan Ünsal: Sabri kararı, Prandelli'nin değil, Başkan Ünal Aysal'ın kararı

Galatasaray'ın eski milli oyuncularından Hakan Ünsal, kaptan Sabri Sarıoğlu'nun yeni teknik direktör Prandelli tarafından kadroya alınmamasına tepki gösterdi. Ünsal, Sabri kararını İtalyan teknik adamın değil Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın aldığını iddia etti.

Hakan Ünsal, Lig Radyo'ya yaptığı değerlendirmede sarı kırmızılı kulübün sayılan isimlerden biri olarak nitelendirdiği Sabri'nin kadro dışı bırakılmasıyal ilgili olarak, "Sabri'yi bir kenara ayırmak lazım. Bu, Prandelli'nin kararı falan değil. Yönetim kurulundan bazı isimlerin, özellikle Başkan'ın aldığı bir karar. Ömür boyu bizi oynatmak zorunda gibi bir durumları yok. Sabri de belli bir dönem sonra zaten bırakacaktır." dedi.

BU BİR HATADIR, AYIPTIR

Hakan Ünsal, Galatasaray ismini temsil eden insanların bu yaptığının hata ve ayıp olduğunu da ileri sürerek, "Sabri alt yapıdan yetişen, şampiyonluk görmüş, oynadığı maçlarda elinden gelenin en iyisini yapmış bir isim. Niye Sabri gidiyor bunu konuşmak lazım. Böyle bir oyuncuya kamptan 1 gün önce bunu yapıyorsan ayıptır. En azından kariyerine, futboluna, camiaya, formasına uygun bir veda yapılır. Ujfalusi'ye gösterilen saygı, Sabri'ye gösterilmedi. Bugün Ünal Aysal var, yarın gider. Ama Sabri'ye bunun yapıldığı konuşulacak." ifadelerini kullandı.

Böyle bir vedanın yanlış olduğunu da belirten Hakan Ünsal, "Sabri üzgün şu an. Ben de bir benzerini yaşadım. O da tarzdan mutsuz. Florya'ya çağrıldı gitmedi haberleri de yanlış. Kazık çakacak değiliz zaten, ama çağırıp, hatta basını da çağırıp doğru düzgün bir açıklama yapabilirlerdi. Her takımda önemli başarılara imza atmış isimler var, yalnızca Galatasaray'da yaşanmıyor bunlar, bu isimlere böyle veda edilmemeli." diye konuştu.

Prandelli'nin böyle bir karar verecek Galatasaray ve Türkiye bilgisi olduğuna inanmadığını da belirten Hakan Ünsal, "Prandelli, Sabri'yi tanımıyordur. Önüne isimler koyulmuş, bu isimler gidecek denilmiştir. Bu kararı alan Ünal Aysal'dır. Galatasaray böyle bir camia değildi ve son zamanlarda hep böyle anılmaya başlandı. Bir an önce bu yanlışlar düzelir umarım." iddiasında bulundu.

BAŞKAN ÜNAL AYSAL GİDEBİLİR

Galatasaray'ın teknik adam tercihinin aceleye geldiğini de ileri süren Hakan Ünsal, "Başkan, söylediklerinin dışına çıkıp panikle bir isimle anlaştı gibi geliyor." diyerek, şunları söyledi:

"Sezon başında takımı tanıma avantajı yakalayacak Prandelli, ama takımı tanımıyor, şu an her şeyden sıfırdan alınacak, bu yüzden yeni hocayla başlangıç eksi olacaktır. Bu seneki yarış, çok daha fazla zorlayacak. Fenerbahçe şampiyon olarak bitirdi, Galatasaray yarıştan koparsa, 4 yıldız savaşı daha da karışır. İşler iyi gitmezse, camia bütün konsantreyi Başkan'a yoğunlaştırıp, gitmesini isteyecektir. Yani Ünal Aysal, sezonun sonunu göremeyebilir."

Kaleci antrenörü Taffarel'in takımda kalmasını çok doğru bulduğunu da belirten Hakan Ünsal, "Sonuçta Muslera'yla çok iyi anlaşıyorlar. Prandelli'nin yanında olabilecek çok isim var ama asıl soru; yönetimde böyle bir istek var mı? Erdal Keser, Alman kültürüne yakın, uyuşurlar mı İtalyan hocayla bilmem. Fatih Hoca, Ümit, Hasan çok örtüşüyordu, onların örtüşeceğini düşünmüyorum." diyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Başkan ilk geldiğinde 'Ben futboldan anlamam' diyordu, ki 2 yıl gelen şampiyonluk da o düşünsesinin sebebiydi. Futbol, Fatih Terim'e emanet edilmişti. Sonraki dönemler, 'Ben bu işi öğrendim' düşüncesi, kenarda çok fazla sesin karışması başarısızlığı getirdi. Birilerinin müdahale ettiği, kafasının karıştığı ortada. Buradan tekrar söylüyorum, bir şeylerin acilen değişmesi, düzelmesi gerek."

CİHAN

Yorumlar