Hakan Kutlu: Bu maçın karşılığı 3 puan almalıydık

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Hakan Kutlu, Ankaraspor karşısında oynadıkları maçın karşılığının 1 değil 3 puan olması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hakan Kutlu: Bu maçın karşılığı 3 puan almalıydık

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Hakan Kutlu, Ankaraspor karşısında oynadıkları maçın karşılığının 1 değil 3 puan olması gerektiğini söyledi.
    Kutlu, 1-1 berabere kaldıkları Ankaraspor maçı sonrası yaptığı açıklamada karşılaşmanın ilk 15 dakikası hariç iyi bir oyun ortaya koyduklarını kaydetti. Oyuncularının yapılması gereken ne varsa ortaya koyduğunu ifade eden genç hoca, "Rakibimiz ilk 15 dakika bize oyun olarak üstünlük kurdu. Biz daha sonra dengeyi kurup daha üstün oynamaya başladık. İlk yarıda 3-4 tane gol pozizyonuna girdik. Rakibimizin 1 tane gol pozisyonu vardı." diye konuştu.
    Maçın ikinci yarısı ise kendileri açımızdan çok daha iyi gözüktüğünü anlatan Kutlu, "Maça bakınca bu oyunun karşılığı 1 değil 3 puan almalıydık. Ankaraspor bu ligin çok iyi takımlarından lider konumunda buraya geldi. Ekonomik olarak çok rahatlar. İstedikleri her hamleyi yapabilen bir takım. Oyuncularını ekonomik olarak rahatlatabilen bir takım. Rakibimize ikinci yarı gol hariç sadece bir pozisyon verdik.
En az 5 tane net gol pozisyonu elde ettik ama ne yazık ki rakibimizin iki pozisyonundan biri gol olunca berabere tamamladık" şeklinde konuştu.
    Maçın hakeminden dert yanan genç teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:
    "Ben kendi takımımla ilgili hakemden şikayette bulunacakken Ankaraspor Teknik Direktörü Osman Özköylü'yü dinledikten sonra bundan vazgeçtim. Çünkü hakeme çok yüklendi. Bana göre hakem yanlış kararlar verdi ise bu yanlış kararlar bizim aleyhimize oldu. Çünkü rakibin atılması gereken iki tane oyuncusu vardı. Ben Özküylü'yü dinledikten sonra konuşmaktan vazgeçtim. Sanki farklı bir maç seyretmiş gibi olduk. Oyuncularımız bugün Ankaraspor'dan çok daha üstün bir oyun ortaya koydular. Buradan galip ayrılamamalarının nedeni hakem değil bizim oyuncularımızın ortaya koyduğu performanstı."

ÖZKÖYLÜ: HAKEM MAÇA GÖLGE DÜŞÜRDÜ

    Ankaraspor Teknik Direktörü Osman Özköylü ise seyir açısından güzel bir maç olduğunu her iki takımda çok güzel mücadele ettiğini söyledi.
İki kaliteli takımın böyle oyun ortaya koyması doğal olduğunu ifade eden Özköylü "Maçın ilk 30 dakikasında biz güzel ataklar yaptık. Çok net pozisyonlar bulduk. O dakikaya kadar Mersin takımı pozisyon bulamadı diyebilirim. İlk yarının son dakikalarına doğru geliştirdikleri bir kaç atakları var. Onun dışında ilk yarı bizim üstünlüğümüzde geçti. Ama ikinci yarı maalesef golü yediğimiz dakikaya kadar Mersin'in yakaladığı 2-3 tane net pozisyon var. Onların ikisi üçü de gol olabilirdi.Maç çok farklı halede gelebilirdi. Bir anda oyunun rengi değişti. Golü yedikten sonra aklımız başımıza geldi. Tekrar öne çıkmayı düşündük. Etkili olmaya da başladık. Gol bulduk, maçı çeviredebilirdik, kazanada bilirdik kaybededebilirdik. İki tarafada gidip gelen bir maç oldu" şeklinde konuştu.    
    Bu maça gölge düşüren tek adamın maçın hakemi olduğunu önü süren Özköylü, "Bunu açık ve net bir şekilde söylemek lazım. Saçma sapan düdükler çalıyorlar. Bütün hakemlerde felaket bir yönetim vardı. Her iki taraf açısından da söylüyorum. Şu maçın kalitesini kaldıracak bir hakem yoktu bugün sahada. Ben federasyonda bu maça ciddi bir hakem atamasını beklerdim. Hakem bugün maçı katletti. Yöneticilerimizden maç öncesi bize 'hakeme dikkat edin' diye bir bilgi geldi. Onlara da başka bir yerden gelmiş. Hakem dikkat edin. Niye dikkat edin? Çünkü Tavşanlı maçında aynı hakem yaptıklarını size anlatamam. Yanlış yaptığı zaman hepimizin canı yanıyor." diyerek sözlerini tamamladı.

CİHAN

Yorumlar