Hadi: Gençlere ve spora önem verenleri sonuna kadar destekleyeceğiz

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, gençlere ve spora önem veren kişi ve kuruluşları sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi.Hadi, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Stadı’nda gerçekleştirilen 'Futbol...

Google Haberlere Abone ol
Hadi: Gençlere ve spora önem verenleri sonuna kadar destekleyeceğiz

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, gençlere ve spora önem veren kişi ve kuruluşları sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi.

Hadi, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Stadı’nda gerçekleştirilen 'Futbol Okulu' ile Türkiye’de ve dünyada evrensel dil olan spor sayesinde vatandaşların daha sağlıklı ve birbirleriyle barışık yaşamalarını hedeflediklerini söyledi. Spora yönelen çocukların hem kötü alışkanlıklardan uzak durduğunu hem de ailelerin sağlık harcamaların düştüğünü belirten Hadi, devletin yanı sıra özel sektöründe sporu desteklemesinin alkışlanacak bir davranış olduğunu ifade etti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü, 8 yıllık il spor müdürlüğü döneminde yakından izlediğini, özellikle Ceyhan’da spora yaptığı yatırımlarını taktirle karşıladığını belirten Hadi, "Kurum olarak görevimiz tüm vatandaşlarımıza spor yaptırmaktır. Öğrenciler ders ve sınavlar nedeniyle büyük stres ve gerginlik yaşadılar. Okullar kapandı. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve boş zamanlarını spor yaparak geçirmeleri için en doğru çözüm spora yönlendirmektir." diyerek, şöyle devam etti:

"Kentimizde 55 branşta spor yapılmaktadır. İl spor okullarıyla birlikte 150 bin kadar lisanslı sporcu ve Türkiye’nin en çağdaş tesislerine sahibiz. Devletin yatırımlarının yanı sıra son yıllarda özel sektörün spora bakışı bizi mutlu ediyor. Gençlere ve spora önem veren kişi ve kuruluşları sonuna kadar destekleyeceğiz.

Ceyhan’da spora yaptığı yatırımlarla tanıdığımız Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün Adana’da bunu katlayarak sürdüreceğine inanıyoruz. Başkan Sözlü’nün şahsında futbol okuluna katkısı ve emeği geçenlere teşekkür eder. Tüm tesisler ve çalışanlarımızla sporun emrinde olduğumuzu bildiririz."

SÖZLÜ: SPORCUNUN ZEKİ, ÇEVİK VE AHLAKLISI MAKBÜL

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise sporu desteklemenin yararına inandığını belirterek, tesis ve diğer konularda her zaman yardımlarını gördüğü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’ye teşekkür etti.

Adana’da genç nüfusun yoğun olduğunun altını çizen Sözlü, spor branşları içeresinde en fazla ilginin futbola yapıldığını, bu nedenle Adana Demirspor’un efsane milli futbolcusu Tekin İncebaldır yönetiminde 'Adana Büyükşehir Belediyesi Futbol Okulu' açtıklarını söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün "Sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim" sözcüğünü her zaman kendisine düstur edindiğini, ahlak ve disiplinin her alanda kullanılması gerektiğine dikkat çeken Sözlü, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Adana sporun beşiği sayılır. Bu kentten binlerce Balkan, Akdeniz Oyunları, Avrupa, dünya ve olimpiyat oyunlarından madalya kazanan sporcular çıktı. Elbette spor denilince sadece futbol gelmiyor aklımıza. Ancak, en fazla ilgi ve talep futbola olduğu için deneyimli sporcu Tekin İncebaldır ve 5 antrenörle birlikte ilk etapta bin 100 çocuğumuza futbolun tüm inceliklerini öğreteceğiz.

Belediyelerin görevi sadece yol, su, kanalizasyon işleri yapmak, çöp toplamak değil. Vatandaşların sağlığı ve gerginliğini atmaları için spor yaptırmak da asli ve önemli bir görevdir. Başta, buraya tek tip, pırıl pırıl kıyafetle büyük heyecanla gelen yavrularımıza, bunları eğitim verecek antrenörlere, hepsinden önemlisi çocuklarını spora yönlendiren velilere teşekkür ederim."

CİHAN

Yorumlar