'Hacıosmanoğlu, Trabzonspor'un kupasını elinden alan iradeye teslim olmuştur'

Trabzonspor kulübü eski başkanlarından Özkan Sümer, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Trabzonspor'un kupasını elinden alan iradeye telim olduğunu iddia etti. Sümer, Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, futbol koordinatörüyken...

Google Haberlere Abone ol
'Hacıosmanoğlu, Trabzonspor'un kupasını elinden alan iradeye teslim olmuştur'

Trabzonspor kulübü eski başkanlarından Özkan Sümer, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Trabzonspor'un kupasını elinden alan iradeye telim olduğunu iddia etti.

Sümer, Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, futbol koordinatörüyken görevine son verilmesinin ardından alacaklarına karşı kulübü icra takibi başlattığı iddialarına cevap verdi.

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun göreve gelmesinin ardından geçtiğimiz yıl 7 Haziran'da kendisiyle bir görüşme yaptığını ve yeni bir yapılanmadan bahsettiğini belirten Sümer, bu görüşmede ayrılmasının istediği sonucu çıkartarak, Başkana bir basın toplantısıyla istifa edebileceğini ilettiğini söyledi.

Sonrasında ise görevine son verildiği haberinin kendisine ulaştığını anlatan Sümer, "Asıl üzüldüğüm nokta; kulübün başkanlığını yapmış, her yerinde görev almış bir insana istifa hakkı bile tanımamış olmaları herhalde kolay hazmedilecek bir iş değil. Biz istifa edelim diyoruz, hayır biz göreve son verip, bunu nasıl bir tatmin şekli olduğunu düşünemiyorum. Kulüp yararına olabilecek bir şey de değil zannederim.” dedi.

Sümer, görevine son verildikten 3 ay sonra haklarının ne olduğunu tespit etmek için yargı yoluna gitmeye karar verdiğini ifade etti. Bu doğrultuda da bir girişimde bulunduğunu kaydeden Sümer, sözlerine şöyle devam etti:

"Yani bu icra dedikleri, haksız fesihten dolayı alacaklarımın tespitini istedim, istediğim bu. Avukatımız da mahkeme yerine icra yolunu seçti. Bu icra da icra koymak değil, ilansız takip dedikleri uygulama. Bu şekliyle beraber yargı yolu açılmış oldu. Kulübü bu ihtarın azıldığı anı bilmiyorum. Avukatımla bu konuda bir haberleşmem yok. Gelişmeler bu şekilde sonuçlandı. Yansımalarını hepiniz biliyorsunuz. Çok üzücü bir şekilde."

Daha önce Trabzonspor'da 4 kez daha görevine son verildiğini hatırlatan Sümer, hiç birinde hak iddia etmediğini, yargı yoluna başvurmadığını, tazminat haklarını kullanmadığını söyledi. 'Bu kulüpte benden fazla özveride bulunan bir kişi varsa beri gelsin' diyen Sümer, "Fedakârlık bir insanın neler verdiği değildir, nelerden vazgeçtiğidir. Yanlış insanlara değer vermek, doğru insanları yok etmenin en etkin yoludur. Bunun bizim camiamızda bir standart olduğunu üzülerek ifade etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

"BU YÖNETİM TRABZONSPOR'UN BAŞINA GELEN EN BÜYÜK FELAKETTİR"

Konuşmasının devamında bordo mavili yönetime ağır eleştiriler yönelten Özkan Sümer, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun 'kupayı alacağız' diyerek göreve geldiğini, ancak 5 tane yargı kararı onlu desteklediği halde olumlu tek bir gelişmenin olmadığını iddia etti.

Sümer, yönetimde yaşanan istifaların da kulüpte bir yönetim çalışması değil, çatışmasının yaşandığını göstergesi olduğunu savundu. Trabzonspor'un siyasallaştırıldığını da ileri süren Sümer, "Bunun bedeli; itibar kaybına uğraması, bütünlüğünü kaybetmesi, güvenilmez bir duruma düşmesi, yararlılık değil çıkarcılık öncelik kazanması, ilişkilerin düşmanlığa dönüşmesi olmuştur. Trabzonspor'un bence en büyük kaybı bu doğrultuda, sportif başarı değil. Yönetimlerin ahlaki, hukuki ve idari sorumluluklarının yanında kulübün itibarını, saygınlığını ve bütünlüğünü koruma yükümlülüğü vardır. Ne yazık ki İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor'un kupasını elinden alan iradeye teslim olmuştur. Bu çok acı bir gerçek. Bu yönetim Trabzonspor'un başına gelen en büyük felakettir." dedi.

Camiayı bütünleştirmek için yaptıkları çalışmalarda da umut verici gelişmeler yaşandığını belirten Sümer, kendisinin başkan olmak gibi bir niyetinin olmadığını vurguladı. Sümer, olağanüstü genel kurul için imza toplanmasına öncülük etmeyeceğini, ancak böyle bir şey başlaması halinde ise destek vereceğini sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar