Hacıosmanoğlu: Trabzonspor hiçbir zaman illegal kazanç peşinde koşmamıştır

Trabzonspor Başkanı Kulübü İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor’un tarihinde hiçbir zaman illegal ilişki içerisinde olmadığını, illegal kazanç peşinde koşmadığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Hacıosmanoğlu: Trabzonspor hiçbir zaman illegal kazanç peşinde koşmamıştır

Trabzonspor Başkanı Kulübü İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor’un tarihinde hiçbir zaman illegal ilişki içerisinde olmadığını, illegal kazanç peşinde koşmadığını belirtti.

Başkan Hacıosmanoğlu, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ile TFF kurulları ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım hakkında sert eleştirilerde bulundu. Avrupa’dan iyi futbol oynamadan elenerek basın mensuplarının karşına çıkmayı arzu etmediğini söyleyen Havıosmanoğlu, "Trabzonspor sevdalıların bizleri bağışlamışını istiyoruz. Ama dün bu basın toplantısını anons ettiğimiz için çıktık, belki bunu yanlış değerlendirebilirler, elenmeden sonra mı basın toplantısı yapıyorlar diye; dünkü programdı bu." dedi.

"80 MİLYON TL BULSAYDIK KULÜBÜN FAİZLİ BORCU BİTERDİ"

'Şike sürecindeki pisliklerini nasıl örteriz diye kendi uydurdukları yalanlara önce kendileri inanın sonra da algı yaratıp kamuoyunu inandırmaya çalışanlar, Trabzonspor’un temiz tarihine acaba nasıl gölge düşürürüz, kendi pisliklerini örtmek için onun endişesini yaşıyorlar' diyen Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın Trabzonspor'un mali yapısıyla ilgili yaptığı açıklamalara cevap verdi: "Malumunuz şahıs, Trabzonspor’un mali yapısıyla ilgili önce kendi inandığı yalanlara kamuoyuna inandırmaya çalışıyor. Bizim görev yaptığımız sürece içirişinde 80 milyon TL para bulduğumuzu ve bu paranın nereden bulunduğunu, hangi siyasiler tarafından Trabzonspor’a aktarıldığından bahsediyorlar. Şimdi kamuoyu böylesine önemli bir kulübün yalancı başkanının yalanını bir kez daha görecek. Ben rakamları vereceğim. Bu kulüp borsaya açık bir şirket. Girdisinin, çıktısının her şeyin belli olduğu kulüp bunlar." ifadelerini kullandı.

80 milyon TL para bulmuş olmaları halinde kulübün faizli borçlarının bitmiş olacağına değinen Trabzonspor Başkanı, "Ve şu anda ekonomik olarak çok daha rahat yönetilen bir kulüp olurduk. Geldiğimiz günden beri sabit gelirlerimizin dışında Trabzonspor’a bulmuş olduğumuz kaynaklar açıklayacağım paralardır. Bunların 9 milyon 800 bin lirası Trabzonspor sevdalıların ve bizlerin, kulüple geçmişte ilişkisi olmuş insanlardan aldığımız bağışlardır. Sponsorluklardan elde ettiğimiz gelirler 8 milyon 870 bin liradır. Bizim dönemimizde Trabzonspor sevdalıları ve bizim dostlarımızdan geri ödemek şartıyla faizsiz aldığımız miktarda 9 milyon 500 bin liradır. Yani bunların toplamı 28 milyon 200 bin lira yapıyor. Bunun da söylediğim gibi 9 milyon 500 bin lirası geri ödemeli alınan faizsiz borçtur. Şimdi düşünün 80 milyon lira nerede, 28 milyon lira nerede." diye sordu.

"TRABZONSPOR HİÇBİR ZAMAN İLLEGAL İLİŞKİ İÇERİSİNDE OLMAMIŞTIR"

Trabzonspor’un hiçbir zaman illegal ilişki içerisinde olmadığını, illegal kazanç peşinde koşmadığını savunan Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın yalan konuştuğunu iddia etti. Hacıosmanoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Trabzonspor tarihinde hiçbir zaman illegal ilişki içerisinde olmamış, illegal kazanç peşinde koşmamıştır. Her zaman hem maddi, hem de manevi olarak tertemiz olarak bugünlere gelmiştir. Bundan sonra böyle olacak."

'Trabzonspor’un hiçbir başarısı yokken oyuncuları nasıl transfer etti, o transferler devlet tarafından yapıldı' dendiğini hatırlatan Hacıosmanoğlu, bu iddialara da şöyle cevap verdi:

"Hırsız herkesi kendisi gibi sanır. Bu işleri çok iyi becerdikleri için bizi de aynı şekilde görüyorlar. Biz devletten de siyasetten de hiç kimseden yardım görmedik. Sadece Trabzonspor’un kendi ismi, markası ile bizim de girişimlerimizle onu sevenlerinden yardım topluyoruz. ‘Transferler devlet tarafından yapıldı’ deniliyor. Bunların hepsi zaten açık olarak borsa da bulunuyor. Ama art niyetli olursanız bunları söylerseniz. Bizim dönemimizde transfer edilen 2 tane oyuncuya (Malouda ve Bosingwa) bonservis bedeli ödemedik. Sadece aylıklarını ödüyoruz. Aykut Demir'i Gençlerbirliği’nden 2 milyon 900 bin Euro’ya aldık. 1 milyon 900 binini ödedik. Boucreanu’ya da 600 bin Euro’sunu ödedik. Herkes bilir ki Trabzonspor gibi bir kulübün bu paraları ödeyecek gücü de vardır."

Trabzonspor’un her zaman temiz olduğuna vurgu yapan İbriham Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe Kulübü hakkında bazı iddialarda bulundu:

"Bizim elimizden şampiyonlukları çaldıkları sene, oyuncuları kaçıp gittikten sonra, ekonomik sıkıntı içerisindeyken aldıkları oyuncuların milyon Euro paralarını hangi işadamları ödedi ve neyin karşılığında aldılar? Bunları da kamuoyuna açıklamalarını istiyoruz. Bizim yaptığımız transferlerin paralarının toplamı 5 milyonu bulmaz ama onlar bu paraları nerden ve nasıl buldular onlarda açıklasınlar. Bize bu atıfta bulunanlar, bu süreci kendileri böyle yürüttükleri için ‘acaba bunlarda bizim gibi mi yapıyorlar’ diye düşünüyorlar. Biz sizin gibi olamayız."

"DÜN SİZE HİZMET EDENLER NE OLDU DA SİZE ETMEZ HALE GELDİ"

Fenerbahçe şampiyonluk yarışında ne zaman puan kaybetmeye başlasa hakem hatalarını gündemede getirdiğini iler süren Hacıosmanoğlu, "Bizim maçlarımızda sezon başından beri yapılan hatalar onların 10 katıdır. Ama her halde UEFA ve FIFA'dan onlara gelecek olan yaptırımın endişesi Federasyon'u da, dolayısıyla onlar kanka oldukları için kendilerini de sardı ki, farklı farklı açıklama yapma gereği hissediyorlar. Bugün Federasyon'a da güvenmiyorlar. 'Bu kurullar paralel yapının kurulları' diyorlar. Bu kurullar size hizmet ediyordu yıllardan beri. Bizim şampiyonluğumuz çalındığı zaman çalınan şampiyonluğu tescilleyip size veren de bu kurullardı. Tape’lerde '7'ye 5, 6'ya 4' sözlerini söyleyen sizlersiniz. Dün size hizmet edenler bugün ne oldu da size hizmet etmez duruma geldi?. Yoksa ağır cezaların geleceği bilgisini aldınız da mı 'ligden çekiliriz' diyorsunuz. Zaten ligden çekilmesiniz de belki TFF kurulları ile beraber ayarladıklarınız size ceza vermedi ama sonuçta bağlı olduğunuz kurumlar size layık olduğunuz cezayı verip, sizi layık olduğunuz yere gönderecektir. Bundan hiçbir endişesiniz olmasın." dedi.

TFF başkanı, yöneticileri ve kurullarının 'adaletsiz düzenin temsilcileri' oldukları için yıllardan beri karşı olduklarını dile getiren Trabzonspor Başkanı, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Ama sizin federasyona karşı gelme gibi bir şansınız yok. Çünkü siz paralelden bahsediyorsanız bu federasyonun başkanı, yöneticileri ve kurulları ile paralel hareket ettiniz. Kendi çıkarlarınıza hizmet ettirdiniz. Futbolun bağlı olduğu yurt dışındaki kurullardan her halde tehlikelinin işaretini aldınız ki, bugün farklı konulara, farklı mecralara çekmeye çalışıyorsunuz. Biz hep adalettin bahsettik. Temiz tarihimizi temiz olarak sürdürmektir derdimiz. Ama siz bu pisliğin içerisinde hangi mücadeleyi verirseniz verin, size yardım edenlerle beraber o pisliğin içerisinde gömülüp gideceksiniz."

Trabzonspor’un siyasetle hiçbir zaman işinin olmadığını ifade eden Hacıosmanoğlu, "Trabzonspor’u siyaset ile paralel göstermeye çalışan bu zatı muhterem unutmasın ki, Trabzonspor ne bizim dönemimizde ne de bizden önce bir siyasi yardım görmemiştir. Bundan sonra da siyasi yardıma ihtiyacı yoktur. Ama sizlerin siyaseti nasıl kullandığınızı yanındaki sahte melekler ve şeytanlarla Trabzonspor’un şampiyonluğu çalındığı zaman bütün güçlerinizi kullanarak nasıl menfaat elde ettiğinizi bütün kamuoyu çok iyi biliyor. Siz burada da profesyonelsiniz ve bunu kullanan biri varsa oda sizsiniz. Biz temiz ve adaletli Türk futbolu adına her zaman doğruları istedik, bundan sonra da istemeye devam edeceğiz. Türk kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışan, algı yaratmaya çalışan bu insanları namuslu Türk futbol paydaşları hiçbir zaman kabul etmedi bundan sonra da kabul etmeyecek." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar