Hacıosmanoğlu: Fenerbahçe bizimle aynı ligde maç yapacak konumda olmayacak

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe’nin gelecek sezonda kendileri ile aynı ligde maç yapacak konumda olmayacağını savundu.

Google Haberlere Abone ol
Hacıosmanoğlu: Fenerbahçe bizimle aynı ligde maç yapacak konumda olmayacak

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe’nin gelecek sezonda kendileri ile aynı ligde maç yapacak konumda olmayacağını savundu.

Başkan Hacıosmanoğlu, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında oynanan ve saha içinde çıkan olaylar, yabancı cisimlerin sahaya atılması nedeniyle 3 kere durdurulan maç daha sonra hakem Bülent Yıldırım tarafından tatil edilmişti. Başkan Hacıosmanoğlu, olaylı Fenerbahçe maçıyla ilgili Hüseyin Avni Aker Stadı’nda düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe maçında yaşanan olayları Trabzonspor kulübü olarak tasvip etmediklerinin altını çizen Hacıosmanoğlu, "Futbolun görsel bir şölen olduğunu, çoğunlukları eğlendirdiğini ve o mecrada da olması gerektiğini her zaman söyledik. Fenerbahçe maçlarında her zaman gergin ortam yaratıp ondan nemalanan insanlara fırsat vermeyelim istedik. Bununla ilgili olarak da ceza sınırında olduğumuz Torku Konyaspor maçında gurbetteki taraftarlarımızı da maça almayarak üzdük." diyerek, şöyle devam etti:

"Fenerbahçe maçının coşkusunu yaşayalım diye çok uğraştık. Ne yazık ki bir hafta boyunca yaptığımız sağduyu çağrılarımız, taraftar gruplarıyla yaptığımız toplantılarda, bu maçta ne kadar sağduyulu olarsak kazanan tarafın biz olacağını söylememize rağmen, maçta takımımız bu sene gösterdiği performansın üzerinde performans gösterip maçtan galip ayrılacak bir oyun tarzıyla sahadaydı. Ama biz kendi takımımız oynatmamak için elimizden geneli yaptık. Belki de en rahat yeneceğimiz bir Fenerbahçe karşımızdaydı. Biz takımımız destekleseydik, şampiyonluğumuzun çalındığı 2011 sezonundan sonra en güzel, anlamlı galibiyetlerden birini yaşayacaktık. Bu bizim hatalarımız, bunları yapmamamız gerekiyor. Bu takımın asli sahipleri taraftarlardır, onların bu takıma sahip çıkması lazım. Yaşananlar hepimizi üzdüğü. Trabzon şehrini, insanın bu şekilde konuşulmasının ne kulübüne, ne camiamıza yakışmadığını belirtmek istiyorum."

Trabzon’da olan olayları ‘rakiplerinin yandaşı olmakla’ suçladığı medyanın olduğundan büyük gösterdiğini savunan Hacıosmanoğlu, bu direnci de kırmanın mücadelesi vereceklerini ifade etti. Hacıosmanoğlu, maçın tatil olduğu ve büyük olayların olduğu savunulan statta ufak tefek zararın dışında önemli bir şey olmadığına ise dikkat çekti. Medyanın Trabzon’da yaşanan olayları abartırken rakiplerin maçlarında çıkan olayları görmemezlikten geldiğini iddia eden Başkan Hacıosmanoğlu, konuşmasına ara vererek, Fenerbahçe maçlarında meydana gelen olaylardan derlenmiş görüntüleri medya mensuplarına izletti.

İbrahim Hacıosmanoğlu daha sonra ise Trabzon’da büyük olaylar yaşandığını iddia edenlerin, rakip takımların maçlarında yaşanan olayları biz kez daha gözden geçirmelerini istedi. ‘Evet, istemediğimiz olaylar oldu’ diyen Trabzonspor Başkanı, "Ama ne futbolcu kovalandı, ne rakip takımın hocasının kafası yaralandı, ne polis araçları devrildi, ne istasyonlar yakılmaya çalışıldı. Bunların hepsi kendini temiz göstermeye çalışan insanların provokasyonuyla yapılan olaylardır. Ama Trabzon’da onların statlarında yaşananların hiç biri, saha dışında yaptıklarının hiç biri yaşanmadı. Bu demek değil ki, biz haklıyız. Biz bu kadarını da yapmamalıyız." ifadelerini kullandı.

Yaşananların toplumsal bir reaksiyon olduğunu anlatan Hacıosmanoğlu, şike sürecinde adaletin yerine gelmesini bekleyenlerin yargının kararına rağmen hala adaletin tecelli ettirilmemesine tasvip etmeseler de bir reaksiyonun olacağını vurguladı. Borda - mavili kulüp Başkanı Hacıosmanoğlu, olayların bu noktaya gelmesinin sorumlularının da eski ve mevcut TFF yönetimi ve kurullarının olduğunu savundu.

Hacıosmanoğlu, adaletsizliğin düzelmediği sürece yaşanan olayları her ne kadar tasvip etmeselerde yaşanan bu olayların düzeleceğini beklemenin hayal olacağını kaydetti. Bu adaletsizliğin ortadan kalkması için hukuk içerisinde mücadelelerine devam ettiklerini ifade eden başkan, içerideki ve dışarıdaki yargı kararlarına rağmen gereğini yapmayanların nasıl bir sonuçla karşılaşacağını yakın zamanda herkesin göreceğini belirtti. Hacıosmanoğlu, haklarını almak için kararlı bir şekilde çalıştıklarını belirterek, camianın sağduyulu olmasını istedi.

Seçildiği günden beri verdiği beyanatların ortamı gerdiğinin iddia edildiğini hatırlatan İbrahim Hacıosmanoğlu, şöyle konuştu:

"Ne yapalım, oturalım hakkımızı aramayalım mı? Bunun içerisinde kendi camiamızdan da insanlar var. Konuştuğumuz zaman 'konuşuyor', sustuğumuzda da 'birileri susturdu' diyorlar. Trabzonspor'un menfaatlerini koruma adına hiç bir gücü tanımadığımız. Laf söylememiz gereken herkese bugüne kadar olduğu gibi söylememiz gerektiğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bizim ortamı gerdiğimizi söylüyorlar ama bizim emeğimizi çalan kulübün başkanı bırakın sadece söylemlerimizi, bu ülkenin menfaatlerini tehdit ediyor."

Türk futbolunun artık güdümlü federasyonlarla değil, kulüplerin kendi iradeleri ile oluşturulmuş özer federasyonları seçmenin döneminin geldiğini söyleyen Hacıosmanoğlu, "Eğer bunlar gerçekleşmezse, gücü olanın belirlediği federasyonlarının yönetim tarzlarının devam ettiği bir ülke hangi taraftarı suçlarsanız suçlaşın olayların önünü alamayacağınız da aşikârdır. Evet suçlular var, Türk futbolunu bu noktaya getiren insanlar ama bizim rahat bir şekilde kazanacağımız bir maçta, kendi takımının iyi oynadığı bir dönemde taraftarımız fiziki bir müdahalede bulunmadan takımını desteklese, rakip takımı protesto etseydi haklı bir galibiyet alacağımıza inanıyorum. Çünkü oyuncularımız da bu bilinçle sahaya çıkmıştı. Olmadı ama bu da bir ders olsun. Taraftarlarımızın bundan sonra bu bilinçle maça gelmelerini istiyorum." ifadelerini kullandı.

Alacakları cezayı da çok umursamadıklarını söyleyen başkan, cezaları neyse çekeceklerini belirtti. Hacıosmanoğlu, yönetimiyle de değerlendirerek kendilerine ceza verenlerin uyguladığı adaleti dün de bugün de kabul etmediklerini, bu nedenle savunma dahi yapmayabileceklerinin bilgisini verdi.

ÇATILARA SİLAHLI POLİS KONULMASI?

Başkan Hacıosmanoğlu, yabancı maddelerin sahaya nasıl sokulduğuna ilişkin soru üzerine, bunu kendilerinin de merak ettiğine dikkat çekti. Provokasyon ihtimalinden söz eden Hacıosmanoğlu, "Bizim kalemlerimize kadar aradığımız bir yerde bunların sahaya nasıl sokulduğunu merak ediyorum. Bunun da arkasında büyük bir provokasyon olduğuna inanıyorum. Araştırmalarımız devam ediyor, sonuç aldığımızda sizinle paylaşacağız." dedi.

Trabzon Valisi Abdülcelil Öz’ün geçtiğimiz hafta maçla ilgili güvenlik önlemleriyle ilgili 'gerekirse çatılar ve balkonlarda bile polis görevlendirecekleri' yönündeki açıklamalarını da talihsizlik olarak yorumladı. Trabzon insanına gücün baskı aracı olarak kullanılmasının ters tepeceği uyarısında bulunan Hacıosmanoğlu, "Önlemler alabilirsiniz ama bunları kamuoyu ile paylaşmanız doğru değil. O da yanlış ve düşük bir cümleydi. Sanırım Vali bey de bunu düzeltir. Trabzonspor’un seyircisine baskı uygulandığında nasıl tepki verdiğini biz biliyoruz. Bu şehri yönetenlerin de bilip ona göre hareket etmeleri gerekiyor." diye konuştu.

METİN KARA İSTİFA ETMEDİ, BEN GÖREVLERİNDEN ALDIM

İbrahim Hacıosmanoğlu, dün görevlerinden istifa ettiğini açıklayan stat ve amatör branşlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Metin Kara’nın istifa etmediğini, kendisinin görevden aldığını açıkladı.

Kara’nın yaklaşık bir hafta önce kulüpte kendi sorumluluğunda olmayan bir konuyla ilgili yaptığı icraattan dolayı bazı yöneticilerle tartıştığı bilgisini veren Hacıosmanoğlu, "Bu davranışından dolayı yönetici arkadaşlarla kulüpte kavga ediyor, hareket ediyor, yetmiyormuş gibi 2-3 arabayla 2-3 kişi çağırıp, kulübün güvenlik kapısında bekleterek kendi arkadaşlarını dövdürme hesabı yapan birisinin benim olduğum yerde görev almasının imkanı yoktur. Bunun üzerine yönetim kurulunun da talebi üzerini ben görevlerinden aldım ama maç bizim için önemli olduğundan Fenerbahçe maçının sonrasına bırakmıştık. İstifa gibi bir durum yok, ben görevlerinden aldım." şeklinde konuştu.

GÖZLEMCİ BİZE FARKLI KONUŞTU, RAPORUNU FARKLI YAZDI

Müsabakanın gözlemcisi hakkında da ilginç açıklamalarda bulunan Hacıosmanoğlu, "Gözlemciyle koridorda ben de konuştum, bizim menajer Serkan Ünver de 'İsmail ve Volkan’ın ısınmaya çıkarken nasıl küfrettiğini gördün mü?' diye soruyor; 'gördüm yazacağım' diyor. Dün akşam aradım, ben de şahit oldum, niye yazmadınız raporda diyorum, 'görmedim, görsem yazardım, namusum üzerine yemin ediyorum sana' diyor. Sanki biz orada sana bir şey mi yapacağız ki, orada farklı konuşuyor, raporuna tersini yazıyorsun?" diye seslendi.

Rakip oyuncuların taraftarı tahrik ettiğini de ileri süren Hacıosmanoğlu, "Kasımpaşa maçında bizim kalecimiz biraz koştu diye sarı kart görüyor, fakat Emenike kendisine gelen bir cisimden 20 saniye sonra sanki mermi yemiş gibi kendisini yere atıyor. Kaleci koşarak oraya gidiyor. Hakem niye sarı kart vermiyor. 'Ben sevindim' diyorsun, yedek kulübesinin oraya gelerek yaptığı hareket. Melo’nun hareketini haftalarda konuştu bu ülke, bununki normal sevinmeymiş. Zaten her taraf gergin, gerelim her taraf kopsun ve maç tatil olsun istiyorlardı. Bu şehrin ekmeğini yiyen Ersun Yanal, Fenerbahçe’nin başına geçmeden önce televizyonda ‘2010-2011 sezonunun şampiyonu Trabzonspor’dur’ diyen insan. Özer faul atışı kullanıyor, Fenerbahçeli futbolcular kullandırtmıyor. Hakem olarak niye müdahale etmiyorsun. Hakem maçı tatil etmeden saha içinde yürüyorsun. Hakem maçı tatil etmeden maraton koşucusu gibi soyunma odasına koşuyorsun. Sen bir takımın teknik direktörüsün, sana yakışır mı? Bütün bu provokasyonları baktığınız da taraftara da hak vermiyor değilsiniz. Ama bunların hiç birisi mazeret değil. Tahriklere gelmeyecektin. Onlara vereceğimiz en büyük ceza, yenip buradan göndermekti." ifadelerini kullandı.

BU KAVGA NEREYE KADAR GİDECEK?

Başkan Hacıosamoğlu, 'bu kavga nereye kadar gidecek, ya da nasıl çözülecek?' şeklindeki soruya da şöyle cevap verdi:

"Emek hırsızları Fenerbahçe’nin başında durduğu sürece, Trabzonspor’un emeği iade edilmediği sürece bizim bu mücadelemiz devam edecek. Bu bizim namus davamız. Ama bu medeni insanlara yakışır şekilde, hukuk içerisinde devam edecek. Biz adaletin tecelli etmesini bekliyoruz. Biz kimseyi tehdit etmiyoruz. Sadece Trabzonspor’un çalınan hakkının iade edilmesini istiyoruz. Bir konuda rahatım; Türk futbolu içeride bağımsız değil, ama dışarı da hiç değil. Kuralları ile bağımlı ve bağlı olduğunuz kurulların verdiği ceza ortada. UEFA’nın bu ülkeye yaptırım uygulamayacağını düşünenlerin sonunu hep beraber göreceğiz. Biz orada hukuk mücadelemizi verilim. O mücadelenin sonunda zaten o eylem yapanlara nasıl eylem yapılacağını biz göstereceğiz. O eylemin sonunda da belki de ben başkan olarak Trabzonspor’un başında kalmayacağım. Belki de başka yerlere gideceğim, bunu da açık açık söyleyeyim."

GELECEK SEZON FENERBAHÇE İLE AYNI LİGDE OLMAYACAĞIZ

Adalet tesis edilinceye kadar Fenerbahçe maçlarına çıkmama gibi bir düşüncelerinin olup olmadığının sorulması üzerine ise Başkan Hacıosmanoğlu, gelecek sezonda Fenerbahçe'nin kendileri ile aynı ligde mücadele edecek konumda olmayacağını savundu.

Hacıosmanoğlu, "Be sezon zaten kapandı. Gelecek sezon fikstürde hangi haftaya denk gelir bilmiyorum ama herhalde o zamana kadar Fenerbahçe bizimle aynı ligde maç yapacak konumda olmayacak, onu merak etmeyin." dedi.
CİHAN

Yorumlar