Hacıosmanoğlu: Bize yakışmayan şeyler oldu

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yaşananların Trabzonspor camiasına yakışmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hacıosmanoğlu: Bize yakışmayan şeyler oldu

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yaşananların Trabzonspor camiasına yakışmadığını söyledi.

Hacıosmanoğlu, olaylı Fenerbahçe maçı sonrası Hüseyin Avni Aker Stadı’nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hafta başından beri bu tür maçlarda yaşanan gerilimin Trabzonspor’a zarar verdiğini söylediklerini hatırlattı. Bu nedenle hep sağduyulu açıklamalar yaptıklarını ifade eden Hacıosmanoğlu, “Çünkü geçmiş yıllara baktığımızda da ne zaman ortam gerildiyse bundan Trabzonspor zarar gördü. Biz yerel yöneticilerle de tüm camia olarak ortamı normal tutup sahada futbolun oynanmasını istedik. Oyunu kardeşlerimize de aynı şeyi söyledik. Onları da tebrik ediyorum. Maça iyi başladılar, güzel futbol oynuyorduk” dedi.

Trabzonspor’a yakışmayan şeyler olduğuna dikkat çeken Başkan Hacıosmanoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Biz seyircimizden takımını desteklemesini istiyorduk. Takımlarını destekleselerdi buradan Fenerbahçe galibiyetiyle ayrılıyor olacaktık. Üzgünüz, bunların yaşanmaması gerekiyor. Trabzonspor’un bu şekilde anılmaması gerekiyor. Ama ne yazık ki, yıllara dayalı Türk futbolundaki adaletsizliğin tetiklediği, saha içindeki provokasyonları da dikkate aldığımız zaman da, bunların hiç birisi mazeret değil. Bu yaşananlara mazeret üretmiyoruz. Daha dikkatli olmalıydık. Takımın asli sahipleri taraftarlarımız takımına sahada destek olsaydı, bugün burada ne misafir olarak gelen takım, ne de Türk futbolu Trabzon şehrini bu şekilde konuşmazdı.”

"Türk futbolunu bu noktaya götürenler bundan ders alsın" diyen Hacıosmanoğlu, “Bizim taraftarımız da bundan ders alsın. Çünkü bu kulüp kolay varolmadı. Bu şehir önemli bir şehir, insanı da önemli insanlar. Bunlar bize yakışmıyor ama söylenecek çok şey de yok” ifadelerini kullandı.

Oyuncularını kutlayan Hacıosmanoğlu, “Sahada mücadele edip haklı bir galibiyet alıp dünyadaki Trabzonspor sevdalılarını sevindirmek istiyorduk. Ama ne yazık ki kendi hatalarımızdan, yanlışlarımızdan oyuncularımızın sahada sergileyeceği futbolu sergilemesine de müsaade etmedik” dedi.

Yönetim Kurulu Üyesi Sebahattin Çakıroğlu’nun kendisini istifaya davetiyle ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine Hacıosmanoğlu, “Bunun yeri burası değil. Sadece bu şehrin sorunu değil bu, Türk futbolunun sorunu. Türk futbolundaki çirkinlikleri temizlemezseniz, pisliğin üzerine oturursanız insanları da doldurursunuz. Doldurduğunuz insanlar da bir yerde patlayacaklar. Bizim taraftarımız sahada maçını kazanmalıydı, biz onların haklarını savunuyoruz. Türkiye’de düzelmeyen adaleti elin oğlu düzeltecek diyoruz. Bunun bedelini bu adaletsizliği düzeltmeyenler ödeyecek ama bu şekilde değil. Trabzonspor’un emeğini çalanların, onların ceza vermeyenlerin, onları koruyup kollayanlara yurt dışında bağlı olduğunuz kurumlar gerekli cezayı verecek. Biz bunları haftalardır söylüyoruz. Oradaki hukuk mücadelemiz devam ediyor. Onun için bu ortamdan nemalanan insanlarla ilgili de bana burada soru sormayın” şeklinde cevap verdi. CİHAN

Yorumlar