Gymnasiade'de açılış töreni yarın yapılacak

- Okul Sporları Olimpiyatları (Gymnasiade) yarın Trabzon'da gerçekleştirilecek açılış töreni ile başlayacak - Türkiye'den 250 sporcunun katılacağı Gymnasiade'de 40 ülkeden 2 bin 500 sporcu mücadele edecek - Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: "Trabzon, gücünü ispat etmiş, güçlü spor altyapısıyla da bu tür organizasyonlara başarıyla ev sahipliği yapmış ve çok daha büyük organizasyonların altından kalkabilecek bir şehir olduğunu göstermiştir"

Google Haberlere Abone ol
Gymnasiade'de açılış töreni yarın yapılacak


ANKARA (AA) - Okul Sporları Olimpiyatları'na (Gymnasiade), yarın Trabzon'da gerçekleştirilecek açılış töreni ile start verilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığının internet sayfasında yer alan bilgilere göre, organizasyona 40 ülkeden, 2 bin 500 sporcu katılacak.

Bu sene 16.'sı Trabzon'da düzenlenecek Gymnasiade için Gençlik ve Spor Bakanlığının yanı sıra Türkiye Okul Sporları Federasyonu, Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri hazırlıklarını tamamladı. Karşılaşmalar Trabzon'da 20 kilometrelik bir alanda bulunan 10 farklı tesiste yapılacak.

Dünyadaki gençler arasında barış, kardeşlik ve dostluk kurmak amacıyla 3 yılda bir düzenlenen Gymnasiade'de, Türkiye'den yaklaşık 250 sporcu mücadele edecek.

Organizasyonda, 19 Mayıs Spor Salonu’nda güreş, Söğütlü Atletizm Stadı’nda atletizm, Yomra Spor Kompleksi’nde artistik cimnastik, Hayri Gür Spor Salonu’nda aerobik ve ritmik cimnastik, Fatih Eğitim Fakültesi Spor Salonu’nda eskrim, Çok Amaçlı Spor Salonu’nda judo, Ahmet Suat Özyazıcı Stadı’nda okçuluk, Çok Amaçlı Spor Salonu’nda karate, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Hasan Polat Spor Salonu’nda satranç, Beşirli Tenis Kompleksi’nde tenis, Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzu'nda ise yüzme müsabakaları gerçekleştirilecek.


- Bakan Kılıç: "Trabzon, gücünü ispat etmiş bir şehir"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Trabzon'un gücünü ispat etmiş bir kent olduğunu ve spor altyapısıyla bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapabileceğini söyledi.

Trabzon’da yarın başlayacak Okul Sporları Olimpiyatları'yla ilgili açıklama yapan Bakan Kılıç, "Trabzon, gücünü ispat etmiş, güçlü spor altyapısıyla da bu tür organizasyonlara başarıyla ev sahipliği yapmış ve çok daha büyük organizasyonların altından kalkabilecek bir şehir olduğunu göstermiştir. 2007 yılındaki Karadeniz Oyunları, 2011’deki Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) ve 2014'teki ISF Hentbol Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapan Trabzon’un Gymnasiade'a da en güzel şekilde ev sahipliği yapacağına inanıyorum” ifadesini kullandı.

Gymnasiade’ın dünyanın en büyük üçüncü organizasyonu olduğunu vurgulayan Kılıç şunları kaydetti:

"Ülke ve sporcu katılım sayısına baktığınızda dünyada birinci sırada olimpiyatlar, ikinci sırada Universiade, üçüncü sırada da Gymnasiade gelir. Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapma konusunda bizim artık çok farklı bir durumumuz var. Türkiye gerçekten bir organizasyon ülkesi olmuş durumda."

Yorumlar