Gymnasiade 2016 Trabzon

- ISF Başkanı Petrynka: - ''Trabzon bunun üstesinden geliyor. Trabzon'da üst düzeyde bir ruh hali var. Trabzon'u temsil etme noktasında da Trabzonlular çok istekli ve hevesli''

Google Haberlere Abone ol
Gymnasiade 2016 Trabzon

TRABZON (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) organizasyonunda, Trabzon'da düzenlenen 2016 Dünya Okul Sporları Olimpiyatları (Gymnasiade) devam ediyor.

ISF Başkanı Laurent Petrynka, 19 Mayıs Spor Salonu'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyonun başarılı şekilde devam ettiğini söyledi.

Organizasyonun güzel olduğunu vurgulayan Petrynka, ''Burada spor da eğitim de var. Rekabet düzeyi de yüksek derecede. 30'dan fazla ülke buraya gelmeyi tercih etti. Organizasyon hakkında söylenecek çok şey var. Çok başarılı bir organizasyon.'' dedi.

Petrynka, bu tür organizasyonlarda beslenme, barınma ve ulaşım ihtiyaçlarının aynı anda karşılanmasının zor olduğunu da ifade ederek, ''Trabzon bunun üstesinden geliyor. Trabzon'da üst düzeyde bir ruh hali var. Trabzon'u temsil etme noktasında da Trabzonlular çok istekli ve hevesli. Bunu da başarıyorlar.'' diye konuştu.

Türkiye Okul Sporları Federasyonunun yeni yönetimi ile de yoğun ilişkiler içerisinde olduklarını işaret eden Petrynka, ''Federasyon her şeyden önce daha fazla müsabakalara ev sahipliği yapma noktasında çok istekli. Bu Gymnasiade gerçekleşmesi noktasında yeni yönetim çok yoğun çalıştı ve uluslararası düzeyde de daha fazla aktif olmak için istekli olduğunu söyledi. İlişkilerimiz daha ileri düzeye gidiyor.'' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Petrynka ve beraberindekiler müsabakaları izledi.


Yorumlar