Gymnasiade 2016 açılış töreni

- Trabzon'da, 40 ülkeden 2 bin 500 sporcunun katıldığı Gymnasiade 2016, Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak'ın katıldığı törenle başladı - Bakan Albayrak: - "Son yıllarda Türkiye olarak çok büyük mesafe kat ettik. Ekonomik, siyasi, kültürel olarak ve spor alanında da Türkiye'yi sadece altyapı anlamında değil eğitim, noktasında da çok ileri bir noktaya taşıdık" - "Yaptığımız bunca hizmet ve yatırımla sadece Türkiye değil bölge ve dünya gençliğine önemli katkılarda bulunmaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Gymnasiade 2016 açılış töreni

TRABZON (AA) - Trabzon'da, 250'si Türkiye'den olmak üzere 40 ülkeden 2 bin 500 sporcunun katıldığı ve dünyanın en önemli üçüncü spor organizasyonu olan Okul Sporları Olimpiyatları (Gymnasiade 2016), törenle başladı.

Hayri Gür Spor Salonu'ndaki açılış törenine, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar ve Muhammet Balta, Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) Başkanı Laurant Petrynka, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu,Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF) Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu ile çeşitli ülkelerden sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Organizasyon hakkında bilgi verilmesi ve tanıtım filminin yayımlanmasıyla başlayan törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun kutlama mesajları okundu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisi sonrası seremoni ekibi ve ülke bayrakları ile düzenlenen geçit töreninin ardından ISF bayrağını taşıyan gönüllüler ile sporcular salona girdi.

Bakan Albayrak, törende yaptığı konuşmada, hem anne hem de baba vatanı olan Trabzon'a gelmelerinden dolayı bütün misafirlere teşekkür ettiğini belirterek, "Türkiye olarak Üniversiade ile başlayan Gymnasiade ile devam eden olimpiyatlara taşıyan gençlere olimpiyat ruhunu aşılayan bu güzel organizasyona bir kez daha ev sahipliği yaptığımız için büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

Türkiye'nin son yıllarda çok büyük mesafe kat ettiğini vurgulayan Albayrak, "Son yıllarda Türkiye olarak çok büyük mesafe kat ettik. Ekonomik, siyasi, kültürel olarak ve spor alanında da Türkiye'yi sadece altyapı anlamında değil, eğitim noktasında da çok ileri bir noktaya taşıdık. Yaptığımız bunca hizmet ve yatırımla sadece Türkiye değil, bölge ve dünya gençliğine önemli katkılarda bulunmaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz." dedi.

- "Spor barış, kardeşlik sevgi ve dostluk demektir"

Bakan Albayrak, gençliğin başta spor olmak üzere, gelişimlerini sosyal, sağlık anlamında çok ciddi noktaya taşımak için, eğitim olarak üst düzeye taşımak için çok önemli projelere imza attıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Değerli gençler, spor barış, kardeşlik sevgi ve dostluk demektir. Bugün tam da bugün dünyanın ve dünyamızın en ama en çok ihtiyacı olan bu değerleri en güzel çağınızda ve yaşınızda güzel şekilde yaşıyorsunuz. Bir siyasetçi olarak, genç bir ağabeyiniz olarak sizlerden en büyük dileğim büyüdüğünüzde bugün en çok eksikliğini hissettiğimiz bu değerleri bugün burada, bu güzide organizasyonlarda aldığınız bu değerlerle büyüklerinize siz de büyüdüğünüzde örnek olarak dünyaya çok daha güzel dostluk ve barış çizgisi içerisinde daha mutlu bir noktaya taşımanızdır."

Trabzon'da böylesine bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını ifade eden Albayrak, "Gençler burada kalacağınız bir hafta boyunca ki Trabzon şehri çok kadim bir şehirdir, tarihi, kültürü, sanatı ve en önemlisi kadirşinas ve güzel insanların şehridir. Tekrardan hepinize çok teşekkür ediyorum. Barış ve sevgi dolu bir organizasyon diliyorum." diye konuştu.

Protokoldekilerin konuşmalarının ardından Bakanlar Kılıç ve Albayrak, olimpiyatların resmi açılışını gerçekleştirdi.

İstiklal Marşı'nın okunması ve Türk ile ISF bayraklarının göndere çekilmesi ile devam eden etkinlikte, halk oyunları ekipleri ile Samsun Kapoera Akademisi üyeleri gösteri yaptı. Kum saati gösterisi de sunulan tören öncesi Gymnasiade 2016'nın maskotu olan "Pars" kıyafetli kişiler ile gençler kolbastı gösterisi sundu.

Tören, kapanış konuşmaları ve sporcuların sahneye davet edilmesiyle sona erdi.

- Gymnasiade 2016

Türkiye'nin ev sahipliğinde bu yıl 16'ncısı Trabzon'da düzenlenen ve dünyanın en önemli üçüncü spor organizasyonu olan Gymnasiade'de, 250'si Türkiye'den olmak üzere 40 ülkeden 2 bin 500 sporcu mücadele edecek.

Trabzon'daki 10 farklı tesiste bugünkü müsabakalarla başlayan olimpiyatlar, 18 Temmuz'da sona erecek.


Yorumlar