Güreşte, olimpik hakem uygulaması kalktı

Uluslararası Güreş federasyonları Birliği (FILA ) Teknik ve Eğitimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Doç.

Google Haberlere Abone ol
Güreşte, olimpik hakem uygulaması kalktı

Uluslararası Güreş federasyonları Birliği (FILA ) Teknik ve Eğitimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Doç.Dr. İbrahim Cicioğlu, olimpik hakem uygulamasının kalktığını söyledi.

    Finlandiya'da düzenlenen Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda baş hakemlik yapan İbrahim Cicioğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

    Roma'da geçen ay yapılan FILA yönetim kurulu toplantısında yönetim kurulunun bir kararıyla, olimpik kategori hakem grubunun kaldırıldığını kaydeden Doç.Dr. İbrahim Cicioğlu, bu durumun rekabeti arttıracağını dile getirdi.

    İbrahim Cicioğlu, "Grubumuz 60 hakemden oluşuyordu. Bu şu mantıkla, olimpik hakem, sadece olimpiyat yılında olacağından dolayı öyle bir ismin çok mantıklı olmadığını onun yerine her şampiyonada hakemlerin belirlenip şampiyonalarda görev yapacağına ve olimpiyat yılında bu olimpik kategori hakemleri seçilmesine karar verildi. Bundan dolayı da FILA yönetim kurulu, hakem kuruluna bir talimat verdi. 1 - 6 Nisan tarihlerinde Finlandiya'da yapılan şampiyonada hakemlere 3 aşamada sınava yapılıyor. Bu sınavlar sonucunda Dünya Şampiyonası'nda görev yapacak hakemlerin bir kısmı belli olacak. Bunun yanında yıl içerisinde yapılacak yıldızlar, gençler dünya şampiyonalarından, Büyükler Dünya Şampiyonası'na gelecek diğer hakem grubu da belli olacak. Bu sistem her sene devam edecek. Olimpiyat yılı olduğunda da 2015 Dünya Şampiyonası'nda belirlenecek hakemler olimpiyat hakemi olarak 2016 Olimpiyatları'nda görev yapacaklar." şeklinde konuştu.

    Hakemlerin perforansına göre değerlendirileceğini kaydeden Cicioğlu: "Klasman düşme yok, sadece kategorinin ismi değişti. Yine hakemler birinci kategoride FILA hakemi olarak görev yapacak. Doğal olarak başarısız olanların kategorileri düşüyor. Bunun dışında dünya şampiyonası bittiğinde o şampiyonadan birinci kategori hakemleri seçiliyor. Böyle olunca hakemlerin motivasyonu olacak böylece hakem kalitesinin artacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

    Cicioğlu, yeni kurallarla ilgili sürecin Macaristan'da başladığını da dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:             
    "Burada da devam ediyor. Hakemlerin performansı çok güzel. Tabii ki hatalar oluyor. Biz de gördüğünüz gibi kenarda juri olarak hataları düzeltiyoruz. Performans olarak hem FILA yönetim kurulu, diğer idariciler antrenörler bizler çok memnunuz. İnşallah bu böyle devam eder. Bunun zoru Dünya Şampiyonası. Dünya Şampiyonası'ndaki hakem performansı bizim için çok önemli bir kriter olacak. Umut ediyorum ki yaptığımız çalışmalar eğitimler oraya da en iyi hakemleri taşıyacak ve orada da başarılı müsabakalar çıkaracaklarını düşünüyorum."
CİHAN

Yorumlar