Güreşle yatıp güreşle kalkıyorlar

- Manisalı Bezirgan: - "Rüyamızda bile güreş görüyoruz. 14 yıldır güreşleri izlerim, her geldiğinde 3 gün sokakta yatarım"

Google Haberlere Abone ol
Güreşle yatıp güreşle kalkıyorlar

EDİRNE (AA) - Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için gelen bazı güreş severler, konaklama sorununu açık alanlarda yatarak çözüyor.

Çoğu bu işten keyif aldığı, bir kısmı da otel fiyatları bütçelerini aştığı için Selimiye Camisi yakınları ile Edirne Saray kalıntıları alanı ve cami avlularında yatıyor.

Kiminin çadır kurduğu, kiminin üzerine battaniye çekerek uyuduğu konaklama alanlarının sohbet konusu hiç tartışmasız güreş.

Manisa'dan, Balıkesir'den, Antalya'dan gelen onlarca güreş tutkunu kritik yaparak, favorilerine dua ederek uykuya dalıyor.

"Rüyamızda bile güreş görüyoruz" diyen Manisalı Mustafa Bezirgan, 14 yıldır güreşleri izlediğini ve her geldiğinde 3 gün sokakta yattığını anlattı.

Bunun kendisi için bir keyif olduğunu ifade eden Bezirgan, "Bizler arkadaşlarla bir sene bunun hayalini kuruyoruz, dışarıda yatmak sonra gidip güreşleri izlemek bizim için büyük keyif." dedi.

Balıkesirli İsmail Hakkı ise kendilerinden sonra ata sporununa olan ilginin biteceğinden endişe duyduğunu söyledi.

Hakkı, hem sokakta yatıp hem de güreşleri üç gün aralıksız izleyeceklerin sayısının her geçen yıl düştüğünü belirtti.

Güreş severler güreşlerin bittiği pazar günü de dinlenip hafta başı memleketlerine döneceklerini anlattı.

Yorumlar