Güreşin prensesleri 'altın'a göz dikti

Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda mindere çıkacak milli mayolardan Hafize Şahin ve Yasemin Adar, Finlandiya'dan altın madalya ile dönmek istediklerini ifade ettiler.

Google Haberlere Abone ol
Güreşin prensesleri 'altın'a göz dikti

Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda mindere çıkacak milli mayolardan Hafize Şahin ve Yasemin Adar, Finlandiya'dan altın madalya ile dönmek istediklerini ifade ettiler.

Turnuvada 60 kiloda boy gösterecek olan Avrupa üçüncüsü ve 2013 Akdeniz Oyunları Şampiyonu Hafize Şahin ve 75 kiloda mücadele edecek 2013 Akdeniz Oyunları Şampiyonu Yasemin Adar, Finlandiya'nın Vantaa şehrinde organize edilecek Avrupa şampiyonası öncesinde birtakım açıklamalarda bulundular.

HAFİZE ŞAHİN: AVRUPA'DAKİ YERİMİ KORUMAK İSTİYORUM

Türkiye Güreş Federasyonu'nun kendilerine sağladığı olanaklar çerçevesinde Beykoz'da çalışmalarını sürdürdüklerini belirten milli güreşçi Hafize Şahin, "Çok güzel bir hazırlık dönemi geçirdiğimizi düşünüyorum. 2013 Avrupa Şampiyonası'nda takım halinde yedinci olmuştuk. Bu sene takım klasmanında ilk 6 içerisinde yer alarak Avrupa Milletler Kupası'nda mücadele etmek istiyoruz. Başkanımız Sayın Hamza Yerlikaya'ya bize olan güveni ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Bireysel anlamda kürsüdeki yerini korumak istediğini dile getiren başarılı sporcu Şahin, 2016 yılında Rio'da gerçekleştirilecek olimpiyatlara katılarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediğini sözlerine ekledi.

YASEMİN ADAR: HEPİMİZİN GÖNLÜNDEN ALTIN MADALYA GEÇİYOR

İstanbul'da güzel bir hazırlık dönemi geçirdiklerinin altını çizen milli sporcu Yasemin Adar, "Şu anda her şey pozitif durumda. Takımın havası çok iyi ve arkadaşlık bağımız üst seviyede. Hepimizin gönlünden altın madalya geçiyor. Hedefimiz en az bir final görmek ve iki tane de üçüncü çıkarabilmek. Kendimizden tabii ki daha fazlasını bekliyoruz. Umarım bu beklentilerimiz gerçeğe dönüşür." diye konuştu.

2016 Olimpiyat Oyunları'na değinen Adar, "Brezilya'da mindere çıkmak istiyorum. O zamana kadar güreşi bırakmam. Oranın ayrı bir havası var ve bence bütün sporcuların o atmosferi yaşaması gerekiyor. İnşallah Türk milletini orada temsil edip madalya kazanabilirim." açıklamalarında bulundu.
CİHAN

Yorumlar