'Güreşçilerimiz yeniden madalya umudu haline geldi'

- Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Aydın: "Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'ın güreşe verdiği desteğin meyvelerini aldık ve olimpiyatlara en çok güreşçi gönderen ikinci ülke olduk"

Google Haberlere Abone ol
'Güreşçilerimiz yeniden madalya umudu haline geldi'


ANKARA (AA) - Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, son dönemde yapılan yatırımlar sayesinde güreşin yeniden olimpiyatlarda madalya umudu haline geldiğini belirtti.

Türkiye Güreş Federasyonundan yapılan açıklamada, İstanbul'da düzenlenen 2016 Rio Olimpiyatları 2. Dünya Eleme Turnuvası'nda alınan 4 kota ile toplam kota sayısının 14'e çıktığı ve Dünya Güreş Birliği Başkanı Nenad Lalovic'in, organizasyon için "kusursuz" ifadesini kullandığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aydın, güreşçilerin eskiden olduğu gibi olimpiyatlarda yeniden madalya umudu haline geldiğini vurgulayarak, "Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın güreşe verdiği desteğin meyvelerini aldık ve olimpiyatlara en çok güreşçi gönderen ikinci ülke olduk. Sporcularımızın Rio'da ülkemizi başarıyla temsil edeceklerine ve özellikle özlem duyduğumuz altın madalyayı kazandıracaklarına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Musa Aydın, şu ifadeleri kullandı:

"Bakan Kılıç'ın talimatlarıyla milli takım kamplarında diyetisyen, psikolog, kondisyoner, fizyoterapist ve doktor eksikliği tamamlandı. Türkiye Güreş Federasyonu olarak ilk defa böylesine ciddi olarak, sporcularımızı bilimsel çalışmalarla turnuvalara hazırladık. Kadınlarda kulüp sayımız yeterli değil. Kadın Milli Takımı sporcularının tamamına, Edirne TOHM'da çalışma imkanı sağladık, 2 kez yurt dışı kampı yaptırdık. Yurt dışı kampları sporcularımıza öz güven sağladı. Bu sayede de kadın güreşi 2016'da zirve yaptı. İnşallah kadınlardan olimpiyat madalyası bekliyoruz."

Türkiye'nin, olimpiyat tarihi boyunca elde ettiği 39 altın madalyanın 28'ini güreşte kazandığını vurgulayan federasyon başkanı Aydın, "Güreşçilerimiz eskiden olduğu gibi yeniden madalya umudu haline geldi. Her zaman bizlere maddi ve manevi destek sağlayan, her istediğimize 'evet' diyen Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum." şeklinde görüşlerini aktardı.

Yorumlar