Güreş: Avrupa Gençler Şampiyonası

- Şampiyonanın ikinci gününde mindere çıkan sporculardan grekoromen stil 84 kiloda Ali Cengiz gümüş, 120 kiloda Osman Kenan Yıldırım ise bronz madalya kazandı

Google Haberlere Abone ol
Güreş: Avrupa Gençler Şampiyonası

ANKARA (AA) - Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nın ikinci gününde Türkiye, 1 gümüş ve 1 bronz madalya çıkardı.

Romanya başkenti Bükreş'te süren şampiyonada mindere çıkan Türk sporculardan grekoromen stil 84 kiloda Ali Cengiz, finalde Azeri İslam Abbasov ile karşılaştı. Rakibine 6-1 yenilen Ali Gümüş madalyada kaldı. Altın madalya ise Abbasov'un oldu.

120 kiloda Osman Kenan Yıldırım ise üçüncülük maçında Rumen Lenard Istvan Berei'yi 9-0 teknik üstünlükle yenerek bronz madalya elde etti.

Türk sporculardan 66 kiloda Murat Ömer Fırat, Bulgar Deyvid Tihomirov Dimitrov'a 2-1 mağlup oldu ve bronz madalyanın uzağında kaldı.

55 kiloda Ekrem Süleyman Öztürk, repesaj müsabakasında Gürcü Dato Chkhartishvili'ye 12-5 kaybeden Ekrem şampiyonaya veda etti. Bu kiloda altın madalya Azeri Nofal Babayev'in olurken, gümüş madalyayı ise Ukraynalı Zhora Abovian kazandı. Bronz madalyalar ise Gürcü Dato Chkhartushvili ve Rus Artur Petrosian'ın oldu.

66 kiloda Gürcü Ramaz Zoidze altın madalya kazanırken, Ukraynalı Parviz Nasibov gümüş madalya elde etti. Bu kiloda bronz madalyaları ise Bulgar Deyvid Tihomirov Dimitrov ve Azeri Sanan Süleymanov kazandı.

84 kiloda Rus Vladislav Kulpa ve Hırvat Ivan Huklek bronz madalya alan isimler oldu.

120 kiloda altın madalyayı Gürcü Zviadi kazandı. Gümüş madalya ise Rus Nikolai Izmailov'un hanesine yazıldı. Bronz madalya ise Belaruslu Pavel Rudako'ya gitti.

Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda yarın kadınlar 44, 51, 59 ve 67 kiloda müsabakalar yapılacak.

Yorumlar