Güney Kore yabancı teknik direktörü arıyor

Güney Kore Futbol Federasyonu (KFA)’nun yeni başkanı Lee Yong-soo, milli futbol takımı için yabancı antrenör aradıklarını bildirdi.Kore’nin Paju şehrinde bulunan Milli Futbol Merkezi (NFC)’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore yabancı teknik direktörü arıyor

Güney Kore Futbol Federasyonu (KFA)’nun yeni başkanı Lee Yong-soo, milli futbol takımı için yabancı antrenör aradıklarını bildirdi.

Kore’nin Paju şehrinde bulunan Milli Futbol Merkezi (NFC)’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Lee, KFA’nın yabancı teknik direktör konusunda kararlı olduğunu belirtti.

Lee, bugüne kadar 17 Koreli ve 30 yabancı olmak üzre toplam 47 kişi arasından üç yabancı uyruklu antrenörün seçildiğini ve bunlardan birisinin muhtemelen Kore Milli Futbol Takımı’nın antrenörü olacağını bildirdi. Her üç antrenör adayı ile detaylı görüşmelerin yapılacağını belirten Lee, mülakatın kolay olmayacağını ve uzun vakit alabileceğini söyledi.

Antrenörleri seçerken, özellikle kıtalararası futbol yarışmaları, Asya ve Avrupa Kupalarındaki tecrübesi ve FIFA Dünya Kupa finallerinde takımını en az 16. sıraya götürmüş olanlara üstünlük verilerek, toplan sekiz maddelik test uygulandı.

Test ve elemeler sonucu üçü yabancı biri Koreli olmak üzere dört kişinin aranılan özelliklere sahip olduklarını bildiren Lee Yong-soo, KFA’nin kararıyla Koreli antrenör askıya alınarak teknik direktörün üç yabancı arasından seçileceğini kaydetti. Yabancı antrenörün tercih edilmesi sebebi konusunda sorulan soruyu, Lee, “değişikliğe ihtiyacımız var.” diye yanıtladı.

Güney Kore en son Brezilya’da düzenlenen FIFA Dünya Kupası’nda başarısız oyun sergilemiş ve takımın ülkeye dönüşünün hemen ardından, teknik direktör Hong Myung-bo istifa etmişti. Teknik direktör arayışında olan Kore Futbol Federasyonu’nun başkanı Lee Yong-soo, yeni antrenörün yabancı uyruklu olacağını bugün açıkladı.

CİHAN

Yorumlar