Güney Kore ile berabere kalan Rusya’da bahane çok

Dünya Kupası H Grubu’nun ilk maçında Güney Kore ile berabere kalan Rusya’nın bahanesi çok. Yorumcular Rus millileri deneyimsiz ve tutuk bulurken teknik direktör Fabio Capello, Rusya liginde oynayan yabancı oyuncuların çokluğundan şikayetçi...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore ile berabere kalan Rusya’da bahane çok

Dünya Kupası H Grubu’nun ilk maçında Güney Kore ile berabere kalan Rusya’nın bahanesi çok. Yorumcular Rus millileri deneyimsiz ve tutuk bulurken teknik direktör Fabio Capello, Rusya liginde oynayan yabancı oyuncuların çokluğundan şikayetçi oldu.

2018 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olan Rusya, Brezilya’da yapılmakta olan Dünya Kupası’na farklı yaklaşıyor. Brezilya’da iyi bir çıkış yakalayıp 2016 Avrupa Şampiyonası ve 2018 Dünya Kupası için güçlü aday olmak isteyen Rusya, Güney Köre karşısında sergilediği oyun soru işareti doğurdu. Rus oyuncuların tutuk bir futbol oynaması, hücumda sıkıntı yaşaması ve aşırı stresli olması dikkat çekti. Ayrıca kaleci İgor Akinfeyev’in hatası az kalsın pahalıya mal olacaktı, ancak oyuna giren Aleksandr Kerjakov takımını kurtaran isim oldu.

Rus spor yorumcuları milli takım oyuncularını güvensiz, deneyimsiz ve heyecanlı buldular. Ancak ilk maç olması nedeniyle henüz yorum yapmanın erken olduğunu söyleyen yorumcular yine de milli takımın bu durumuna kuşkuyla bakıyorlar. Bazı yorumcular ise Capello’nun sahaya yanlış kadro ile çıktığını savundu.

Dmitriy Kombarov ve Aleksandr Samedov maçta normalden daha çok heyecanlı olduklarını itiraf ederken kaleci Akinfeyev yapmış olduğu hatasının çocukça olduğunu söyleyerek özür diledi.

“FEDERASYON YABANCI SINIRLAMASINI ARTIRMALI”

Alınan sonuçtan dolayı üzgün olduğunu söyleyen Rusya Milli Futbol Takımı’nın hocası Fabio Capello, yenilen göle rağmen iyi oyun çıkardıklarını diel getirdi. Beraberliğin ardından açıklamalarda bulunan Capello’nun Rusya’daki yabancı sınırlamasına değinmesi ise dikkat çekti. Capello, “Ben kahve falına bakamıyorum, elimde sihirli değneğim yok ve bu yüzden Rusya ev sahipliği yapacağı 2018 Dünya Kupası’nı kazanır mı bilmiyorum.” dedi. Capello,”Elimizde genç ve iyi oyuncular var. Eğer 2018’e talip olmak istiyorsak Federasyon’un yardımına ihtiyacımız var. Daha çok oyuncu izleyip seçebilmem için Rusya ligindeki yabancı oyuncu sınırlamasında değişiklik yapmak gerek.” şeklinde konuştu.

Rusya takımlar kadrosunda 7+4 yabancı oyuncu bulundurabiliyor.

AKİNFEYEV’İN HATASI BELÇİKA’YI ÜMİTLENDİRDİ

Hatalı gol yine ve ilk toplarda sıkıntılar yaşayan Rus kaleci İgor Akinfeyev, Belçikalıları ümitlendirdi. Basında yer alan haberlere göre Belçikalılar Rusya ile yapacağı maçta Akinfeyev’in yine hata yapacağından ümitli.

Öte yandan Rusya – Güney Kore maçında 1,1 milyon tweet’in atıldığı belirtildi.

H Grubu’nda oynanan ilk maçların ardından 3 puanla Belçika lider, bir puanla Güney Kore ikinci Rusya üçüncü. Henüz puan alamayan Cezayir ise son sırada.

Rusya bir sonraki karşılaşmasını 22 Haziran Pazar günü Rio De Janeiro’da Belçika ile yapacak. Güney Kore ise Cezayir ile oynayacak. CİHAN

Yorumlar