GÜNCELLEME - Olimpiyata gidecek sporcu bıçaklandı

- 2016 Rio Olimpiyat Oyunları kotası alan Galatasaraylı kürekçi Enes Kuşku, Sakarya'da trafikte yaşanan tartışmada kasık ve bacak adalesinden bıçaklandı - Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Enes Kuşku'nun babasıyla görüşerek sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı

Google Haberlere Abone ol
GÜNCELLEME - Olimpiyata gidecek sporcu bıçaklandı


İSTANBUL (AA) - 2016 Rio Olimpiyat Oyunları kotası alan milli kürekçi Enes Kuşku, Sakarya'da trafikte yaşanan tartışmada kasık ve sol bacak adalesinden bıçaklandı.

Galatasaray Kulübü Kürek Şubesi Kaptanı Remzi Tan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporcuları Enes Kuşku'nun Sakarya'da trafikte yaşanan tartışması sonucunda bıçaklandığını söyledi.

Tan, Ramazan Bayramı dolayısıyla dün akşam Karasu ilçesindeki yakınlarını ziyaret eden Enes Kuşku'nun, Sakarya'ya dönüş yolunda kendisini takip eden bir araç tarafından rahatsız edildiğini belirterek, "Arkadaki araç sürekli selektör yapıyormuş. Sporcumuz da yolda durarak 'Neden rahatsız ediyorsun?' diye sormuş. Bunun üzerine araçtan inen 5 kişi sporcumuza saldırmış. Enes saldırıda kasık ve sol bacak adalesinden bıçaklanmış." diye konuştu.

Enes Kuşku'nun uluslararası alanda dereceleri olan başarılı bir sporcu olduğunu dile getiren Tan, "Olimpiyatta madalya beklediğimiz sporcumuz trafik magandaları tarafından bıçaklandı. Sağlık durumunda çok büyük bir sıkıntı yok ama olimpiyatlara da kısa bir süre kaldı. 25 günlük bir antrenmanı vardı. Durumuyla ilgili doktorlar ne diyecek bilemiyoruz. Maalesef olimpiyatlara katılamama durumu söz konusu olabilir." ifadelerini kullandı.

Remzi Tan, Enes Kuşku'yu Sakarya Devlet Hastanesinde yapılan ilk tedavisinin ardından bugün İstanbul'daki özel bir hastaneye getirdiklerini kaydetti.

Bu arada Galatasaray Kulübünün sosyal medya hesabındaki paylaşımda, Enes Kuşku'nun durumuyla ilgili açıklamanın İstanbul'daki kontrollerden sonra yapılacağı belirtilerek, "Trafik magandası tarafından bıçaklanan 2016 Rio Olimpiyatları kotası almış kürekçimiz Enes Kuşku'ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz. Milli sporcumuzun sağlık durumu hakkındaki detaylı açıklama İstanbul'daki kontrollerin ardından yapılacaktır." denildi.


- Bakan Kılıç, sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, milli sporcu Enes Kuşku'nun sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı.

Konuyu yakından takip eden Bakan Kılıç, Enes Kuşku'nun babası Şenol Kuşku ile görüşerek milli sporcunun sağlık durumu hakkında bilgi edindi.

Yorumlar