Gül, Köşk'te Bisiklete Bindi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu çerçevesinde Çankaya Köşkü’nde pedal çevirdi.

Google Haberlere Abone ol
Gül, Köşk'te Bisiklete Bindi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu’nun yanı sıra gazetecilerin katıldığı Çankaya Köşkü’ndeki parkuru Cumhurbaşkanı Gül, birinci bitirdi.

Bu yıl 27 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun tanıtımı çerçevesinde Çankaya Köşkü’nde bisiklete turu düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ilk defa Çankaya Köşkü’nde bisiklete bindiğini ifade etti. Eşofmanları ile tanıtım turunda bisiklete binen Gül, parkuru birinci bitirdi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dünya Bisiklet Birliği Başkanı Brian Cookson, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler Çankaya Köşkü'nde pedal çevirerek Gül'e eşlik etti.

1 kilometrelik parkurun bitişinde açıklamalarda bulunana Cumhurbaşkanı Gül, "Kolay değil yokuşa doğru bisiklet kullanmak. İniş de vardı; ama yokuş daha zor tabii. Daha önceki Cumhurbaşkanları tarafından başlatılan ve bu 50.'si olacak olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun başlangıcı bu şekilde yapıyoruz. Yarım asırdır bir spor faaliyetinde bu kadar istikrarlı yapılması çok önemli." şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE’NİN TANITIMINI BUNDAN DAHA GÜZEL YAPAN BAŞKA BİR ŞEY DÜŞÜNEMİYORUM’

Turnuvanın spor faaliyeti olmasının yanı sıra Türkiye’nin tanıtımına çok büyük bir katkı sağladığını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, "Yedi gün boyunca Türkiye’nin en güzel sahil ve şehirlerinde bu tur yapılıyor. Dünyada 130’a yakın ülkenin televizyonları günde iki saat canlı olarak bu turu veriyor. Türkiye’nin tanıtımını bundan daha güzel yapan başka bir şey düşünemiyorum. Yüz milyonlarca dolar verilse böyle bir tanıtım yapılamaz." dedi.

Bisikletin gelişmiş ülkelerde insanların bir hayat tarzı olduğunu kaydeden Gül, "Öyle ki insanlar mevkiisi makamı ne olursa olsun işine bisikletle gidiyor." sözlerine yer verdi.

Çankaya Köşkü’nde düzenlenen bisiklet turunun sonunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e 50. yılın anısına altın madalya takdim edilirken, Cumhurbaşkanı Gül de Dünya Bisiklet Birliği Başkanı Brian Cookson’a bir hediye verdi.

Yorumlar