GSGM eski müdürü Yunus Akgül: TT Arena Galatasaray'ın elinden alınabilir

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nün eski müdürü Yunus Akgül, Türk Telekom Arena kriziyle ilgili yaptığı açıklamada, "Mahkeme tarafından haklı bulunduğu takdirde Galatasaray'ın stadının elinden alınması söz konusudur." dedi.GSGM eski...

Google Haberlere Abone ol
GSGM eski müdürü Yunus Akgül: TT Arena Galatasaray'ın elinden alınabilir

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nün eski müdürü Yunus Akgül, Türk Telekom Arena kriziyle ilgili yaptığı açıklamada, "Mahkeme tarafından haklı bulunduğu takdirde Galatasaray'ın stadının elinden alınması söz konusudur." dedi.

GSGM eski müdürü Yunus Akgül Sports TV'deki Sport Center programına telefonla katıldı ve Türk Telekom Arena krizi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Akgül, "Mahkeme tarafından haklı bulunduğu takdirde Galatasaray'ın stadının elinden alınması söz konusudur." dedi.

Galatasaray'ın eski başkanlarından merhum Özhan Canaydın, Adnan Polat ve eski bakanlardan dönemin Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi Işın Çelebi'nin büyük çabalarıyla bitirilen Türk Telekom Arena Stadı ile ilgili eski müdür Yunus Akgül'ün açıklamalarının detayları şöyle:

"Galatasaray'a bu stadı yaptık, teslim ettik. Stadın her şeyi tamamdı, bir tek üstünün kapatılması kalmıştı. Galatasaray Kulübü bir an önce teslim almak istediğini ve bu yükümlülüğü kendisinin yerine getirmek istediğini söyleyince protokole bu hükmü koyduk. Stadın üzerinin bizden teslim alındıktan sonra 24 ay içerisinde çatı yapılması gerekiyordu. Bütün sistem tamamdı. Sadece bir konstrüksiyon yapılacaktı, onun için de 4-5 milyon dolar ödenecekti. Bir de yılda 1 trilyon lira GSGM İl Müdürlüğü'ne kira ödemesi diye bir madde vardı. Galatasaray'ın stat ile ilgili iki yükümlülüğü bu. Spor Bakanlığı bütün yükümlülüklerini yerine getirdi, teslim etti. Galatasaray yerine getirmediği gibi, imzaladığım şeyi çok iyi biliyorum, 1 milyon lirayı İl Müdürlüğü'ne vermesi gerekiyordu.

10 MİLYON DOLAR GALATASARAY İÇİN BÜYÜK RAKAM MIDIR?

Galatasaray o dönem seçime gidiyordu, stadı çok çabuk teslim almak istediler. Eksik kalan kısmı da Galatasaray tamamlayacaktı. Protokole öyle koyduk. Protokolde net yazıyor; 'Galatasaray'a şu tarihte stadı her şeyiyle yapılmış olarak teslim ediyoruz. Fakat üzerinin kapatılması gerekiyor, bunun tüm maddi yükümlülükleri Galatasaray tarafından yapılmak üzere…' diye madde var. 10 milyon dolar Galatasaray için büyük bir rakam mıdır?

Biz ihtiyaca yönelik ve prestije yönelik tesis yapıyoruz. İstanbul'da bir stat, salon yapıyorsak aynı zamanda prestij tesisidir. Bu sadece Galatasaray için değil, milli takımların kullanabileceği, konser, kongre gibi her türlü etkinliğin yapılabileceği bir tesis yapıyoruz. Tıpkı Sinan Erdem gibi...

Geçtiğimiz günlerde kar yağdığında stadın çatısı olsaydı, dünyaya bir gösteri yapsaydık, o zaman nasıl bir hava olurdu, şimdi ne oldu Galatasaray maçının iptalinden bile bahsediyorlar, sabotaj yaptılar falan diye. Stadın çatısı kapansaydı biz dünyaya nasıl bir mesaj verecektik?

"TÜRK TELEKOM İSMİ BİLE SIKINTILI..."

Biz ilk defa stat yapmıyoruz. Çimleri güneş almıyor demeleri son derece yanlış. Kabul etmiyorum. Her şey planlıdır. Stadın üstünün kapatılması konusunda ise, bütün sistem hazır, sadece konstrüksiyon yapılacak. Makineler yerleştirilecek, herhangi bir inşaat olmayacak. Son derece anlamsız. Galatasaray için son derece cüzi rakamlar bunlar. Bu kadar ısrar etmenin mantığını anlamıyorum. Stadı erken istemelerinin kendilerine göre haklı sebepleri olabilir. Biz de makul karşılamışız. O zaman öyle gerekmiş. Galatasaray'ın yeni yönetiminin o taahhütleri takip etmesi gerekir.

Galatasaray, stadın kirası olan yılda 1 milyon lira parayı veriyor mu, onu da bilmiyorum. Türk Telekom ismi bile bana göre sıkıntılıdır. Devlete ait stat devredilirken, reklam ve isim hakkı satılırken bunun bilgisinin verilmesi gerek…

TT ARENA GALATASARAY'IN ELİNDEN ALINABİLİR

Devlet ile davalık olduğun zaman, devletin kuralları var. Devlet yönetmelikle kuralla yönetilmez. Mahkeme tarafından haklı bulunduğu takdirde Galatasaray'ın stadının elinden alınması söz konusudur. Galatasaray maçlarını gene o statta yapar ama başka bir protokol yapılır. Ama bizim arkadaşlarımızın mutlak surette dava açmaları gerekir. Çünkü orası devletin malı.

Dünyanın hiçbir yerinde bir devlet stadı yapıp bir kulübe vermez. Bütün dünyada statları kulüpler yapar. Eğer devletin bir satdı varsa kulüpler orada kirayla oynar. Bizim Türkiye'de sporun gelişmesi için devlet yapıp teslim etmiş. Ama Fenerbahçe'nin böyle değil; kendisi yaptı. Beşiktaş da aynı şekilde yapıyor ama Galatasaray'ın stadını devlet yaptı.

DÜNYAYA MESAJ VERECEKTİK

Ali Sami Yen Stadı'nın Mecidiyeköy'deki yeri GSGM'nindir, devletindir. Galatasaray'ın sözleşmesi bitmek üzereydi. Orada da Galatasaray yükümlülüklerini yerine getirmedi. İTÜ'nün stat yıkılmalı raporu var. Ben orada her maç yapıldığında diken üstündeydim. Stat çökecek mi falan diye. Güçlendirme yapılması gerekiyordu. Ve yer GSGM'ye kalacaktı. Tapu bizde çünkü. Galatasaray sanki tapulu yeriymiş gibi. Orası öyle değil. GSGM oradaki rantı kullanarak, Galatasaray'a çok güzel muhteşem bir stat yaptı.

O çatının Galatasaray tarafından yapılması gerekiyordu. 24 aylık süre vardı, çivi çakılmadı. Bu stadın çatısı çok basit, bütün sistemleri hazır. O kar yağdığında stat kapansaydı, dünyaya vereceğimiz mesajı düşünün bir kere… "

CİHAN

Yorumlar