Grand Slam'ın Bakü ayağında iki Türk sporcu bronz maçına çıktı

Judoda dünya sıralamasında en fazla puan veren müsabaka serisi olan Grand Slam'ın Bakü ayağında iki Türk sporcu bronz madalya maçında karşılaştı. Dilara Lokmanhekim, milli takım arkadaşı Sümeyye Akkuş'u yuko ile yenerek bronz madalya kazandı....

Google Haberlere Abone ol
Grand Slam'ın Bakü ayağında iki Türk sporcu bronz maçına çıktı

Judoda dünya sıralamasında en fazla puan veren müsabaka serisi olan Grand Slam'ın Bakü ayağında iki Türk sporcu bronz madalya maçında karşılaştı. Dilara Lokmanhekim, milli takım arkadaşı Sümeyye Akkuş'u yuko ile yenerek bronz madalya kazandı.

Türkiye, judoda dünya sıralamasına en fazla puan veren müsabaka serisi olan Grand Slam'ın ikinci durağı Bakü'de, ilk gün madalya sevinci yaşadı. Bakü'de, 48 kiloda Dilara Lokmanhekim ve Sümeyye Akkuş bronz madalya maçında karşılaştı. Milli takım arkadaşını yenen Dilara, bu sene üçüncü kez uluslararası müsabakada madalya aldı.

2012'de 23 yaş altı Avrupa şampiyonu olan, bu sene Afrika Açık'ta ve Tiflis Grand Prix'de üçüncü olan Dilara, Bakü'de ilk turda Azeri Şafak Mammadova'yı yendi. İkinci turda son dönemde bir türlü şansının tutmadığı İtalyan Valentina Moscatt'a kaybeden Dilara, repesajda Çinli Yahong Jiang'a şans tanımadı ve bronz madalya maçına adını yazdırdı.

Öte yandan aynı sıklette Dilara ile birlikte Türkiye'nin madalya beklediği isimlerden olan Avrupa yedincisi Sümeyye Akkuş ise ilk turda Rus Nataliya Kondratsyeva'yı geçti ama ikinci turda dünya şampiyonu Moğol Urantsetseg Munkhbat'a kaybetti. Böylece Sümeyye, üçüncülük maçında Dilara'nın rakibi oldu. İki Türk sporcunun karşılaştığı madalya maçında Dilara yuko ile galip geldi ve podyuma çıkmayı başardı.

DÜNYA SIRALAMASINDA ÜSTLERE TIRMANACAKLAR

Bakü'de üçüncülük ve beşinciliğin ardından Dilara, olimpiyat kotasını belirleyen dünya sıralamasında hanesine 200, Sümeyye ise 100 puan daha yazdırdı. Bakü Grand Slam öncesi 29'uncu sırada yer alan Sümeyye ve 45'inci basamakta bulunan Dilara, bugün aldıkları puanlarla güncellenecek dünya sıralamasında daha üst sıralara çıkacaklar.

Bakü'de yarın 73 kiloda Hasan Vanlıoğlu ve Bayram Ceylan, 70 kiloda ise Şükran Bakacak tatamiye çıkacak.

CİHAN

Yorumlar