GRAFİKLİ - A Milli Kadın Basketbol Takımı, Rio için parkede

- Ay-yıldızlı takım, Fransa'da düzenlenenen elemelerde yarın çeyrek finalde Küba ile yapacağı maçı kazandığı takdirde 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde edecek - Elemelerde Arjantin ve Kamerun karşısında farklı skorlarla galip gelen milli takım, Küba'yı geçmesi halinde üst üste ikinci kez olimpiyatlarda yer alacak - Nantes kentindeki La Trocardiere Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma TSİ 16.00'da başlayacak

Google Haberlere Abone ol
GRAFİKLİ - A Milli Kadın Basketbol Takımı, Rio için parkede


İSTANBUL (AA) - A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları vizesi almak için yarın Küba ile karşı karşıya gelecek.

Fransa'nın Nantes kentinde düzenlenen 2016 Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde mücadele eden ve ilk iki maçında Arjantin ile Kamerun'u farklı skorlarla geçen ay-yıldızlı takım, çeyrek finalde Küba ile karşılaşacak.

A Milli Takım, Küba ile oynadığı karşılaşmadan galibiyetle ayrıldığı takdirde 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda mücadele etme hakkı elde edecek.

Milli takım, mağlup olması halinde ise bu turda yenilen 4 takımın katılacağı ve birinin olimpiyat vizesi alacağı grupta yer alacak.

A Milli Takım'ın Küba ile oynayacağı müsabaka, La Trocardiere Spor Salonu'nda TSİ 16.00'da başlayacak. Müsabaka NTVSpor'dan canlı yayınlanacak.


- Arjantin ve Kamerun'u rahat geçti


Toplam 12 takımın yer aldığı elemelerde B Grubu'nda bulunan A Milli Takım, rakipleri Arjantin ve Kamerun'u rahat geçerek lider olarak çeyrek finale yükseldi.

Başantrenör Ekrem Memnun yönetiminde sergilediği etkili performansla dikkatleri üzerine çeken ay-yıldızlı ekip, Arjantin'i 66-38, Kamerun'u 72-46 mağlup etme başarısı gösterdi.


- 2012 Londra'da 5. oldu


A Milli Kadın Basketbol Takımı, yarın Küba'yı geçmesi durumunda üst üste ikinci kez olimpiyat oyunlarında yer alacak.

Ay-yıldızlı ekip, tarihinde ilk kez katıldığı ve 2012'de İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen olimpiyatlarda başarılı bir performans ortaya koydu.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda çeyrek finale kadar yükselen milli takım, organizasyonu 5. sırada tamamladı.


- Küba elemelerde zorlandı


A Milli Takım'ın rakibi Küba, elemelerde A Grubu'nda Fransa ve Yeni Zelanda ile karşılaştı.

İlk maçında Fransa'ya 83-67 mağlup olan Küba, ikinci maçında Yeni Zelanda'yı 64-62 yenerek grubu ikinci tamamladı ve çapraz eşleşmeyle Türkiye'nin rakibi oldu.


Yorumlar