Gözaltında bulunan Aurier serbest bırakıldı

- Fransız ekip PSG'nin Fildişi Sahilli futbolcusu Aurier, 26 Eylül'de mahkeme önüne çıkacak

Google Haberlere Abone ol
Gözaltında bulunan Aurier serbest bırakıldı


PARİS (AA) - Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından Paris Saint-Germain'in (PSG) defans oyuncusu Serge Aurier, dün sabaha karşı bir gece kulübünden çıkarken polise hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından bugün öğle saatlerinde serbest bırakıldı.

PSG’nin Fildişi Sahilli sağ beki Aurier, "kamu güvenlik görevlisine kasıtlı olarak mukavemet" suçundan 26 Eylül’de Paris Sulh Mahkemesinde yargılanacak.

Bu arada Fransa'nın BFM kanalı, hastaneye gidip dudağında ve yüzündeki yaralar yüzünden rapor alan Aurier'nin, polisin kendisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle karşı dava açacağını öne sürdü.

Aurier, dün sabaha karşı Champs-Elysees'deki bir gece kulübünden çıkarken bölgede bulunan polislere hakaret ederek mukavemette bulunduğu için gözaltına alınmıştı.

Fransız ekibinde bu sezon çıktığı 33 maçta 4 gol bulan Aurier, daha önce de arkadaş ortamında yaptığı ve daha sonra sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan bir konuşmasında, PSG Teknik Direktörü Laurent Blanc ve başta Zlatan Ibrahimovic olmak üzere takım arkadaşları hakkında aşağılayıcı ve hakaret içeren kelimeler kullanınca kadro dışı bırakılmıştı. Olayın ardından açıklamada bulunan 23 yaşındaki futbolcu, "aptalca ve özrü kabul edilmez bir iş" yaptığını belirterek, Blanc ve takım arkadaşlarından özür dilemişti.

Yorumlar