Görme Engelliler Atletizm Avrupa Şampiyonası'nın ardından

- Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Çetin: - "Tarihimizde ilk kez bir Avrupa Şampiyonası'ndan bu kadar çok madalyayla döndük"

Google Haberlere Abone ol
Görme Engelliler Atletizm Avrupa Şampiyonası'nın ardından


ANKARA (AA) - Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, İtalya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda 3 altın, 3 gümüş, 2 bronz madalya kazandıklarını hatırlatarak, "Tarihimizde ilk kez bir Avrupa Şampiyonası'ndan bu kadar çok madalyayla döndük." dedi.

Çetin, paralimpik atletlerin 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na kota almak için de mücadele ettikleri şampiyonanın ardından, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, başarılı bir şampiyona geçirdiklerini dile getirdi.

Organizasyonda, 2016 Rio Paralimpik Oyunları için yeni kota elde edememelerine karşın 8 madalya aldıklarını anımsatan Çetin, "Rio Paralimpik Oyunları'na katılacak Semih Deniz, bu şampiyonada elde ettiği başarıyla dünya klasmanında üçüncü sırada yer aldı. Bunun yanı sıra daha önce paralimpik A barajını geçerek oyunlara katılma şanslarını yükselten atletler için çok başarılı bir hazırlık oldu." ifadelerini kullandı.

Milli atletler adına şampiyonanın önemli bir tecrübe olduğunun altını çizen Çetin, "Sporcularımız orada kendilerinden yaşça büyük, uzun yıllardır atletizm sporunun içinde yer alan deneyimli atletlerle karşılaştı. Buna rağmen çok başarılı performans sergilediler." diye konuştu.

Yorumlar