Görme engelli judocuların hedefi Tokyo

- 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda Mesme Taşbağ ve Ecem Taşın'la bronz madalya kazanan Görme Engelli Kadın Judo Milli Takımı, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanmak istiyor - Görme Engelli Kadın Judo Milli Takımı Teknik Direktörü Demiral: - "2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda sporcularımız altın madalyayı hedefliyor. Devlet konuk evinde bakanımızla yaptığımız toplantıda bu sporcularımızın altın madalya için eğitilmesi ayrıca yeni sporcuların yetişmesi için talimat aldık"

Google Haberlere Abone ol
Görme engelli judocuların hedefi Tokyo

EDİRNE (AA) - CİHAN DEMİRCİ - 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda Mesme Taşbağ ve Ecem Taşın'la bronz madalya kazanan Görme Engelli Kadın Judo Milli Takımı, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanmak istiyor.

Rio'nun ardından Edirne'ye gelen milli takım, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün judo salonunda çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Görme Engelli Kadın Judo Milli Takımı Teknik Direktörü Şengül Demiral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporcularının ilk kez olimpiyatlarda mücadele ettiğini söyledi.

Uzun bir çalışma döneminin ardından paralimpik oyunlarına katıldıklarını belirten Demiral, "Paralimpik Oyunları'nın açılış töreninde Mesme, Türk bayrağını taşıdı. Bu bizim için ayrıca onur ve gurur verici bir olaydı. Mesme ve Ecem çektikleri kuranın ardından daha önce olimpiyatlarda şampiyon olmuş sporcularla karşılaştı. Rakip sporcular üç olimpiyattır üst üste şampiyon olan kişilerdi. Bu biraz sporcularımızı tedirgin etti ve bu tedirginlik madalyamızın rengini değiştirdi. Her iki sporcumuz da bronz madalya elde etti." şeklinde konuştu.

Milli takım açısından olimpiyatların iyi geçtiğini ve hedefledikleri noktaya geldiklerini dile getiren Demiral, şunları kaydetti:

"Bundan sonraki süreçte eğer bakanlık ve federasyon, bu anlamda sporcularımıza psikolojik destek verecek, onları tedirginlikten uzaklaştıracak kişilerle bir araya getirirse bu sorunu daha rahat çözeceğiz. Ben judoyu öğreten teknik adamım. Spor psikolojisi çok özel bir alan. Tabii ki o alanda bizim de donanımımız var ama müsabaka esnasında biz rakipleri ve müsabaka ortamını denetleyerek sporcuyu hazırladığımız için bu alanda ekstra uzmana ihtiyacımız oluyor. Aynı işi, aynı anda, aynı dakikada yapamıyoruz. Şartlar ve yarışma kuralları bunu öngörmüyor. Bu eksiklikten dolayı Rio'da kazandığımız madalyanın rengi değişti. Bu eksiklik giderildiğinde madalya rengimiz altın olacak, bundan eminim."


- "Rio güzel bir tecrübe oldu"


Görme Engelli Kadın Judo Milli Takımı'nın sporcusundan, teknik adamına kadar düzenli ve sistemli çalıştığını dile getiren Demiral, Mesme ve Ecem gibi iki başarılı sporcuya sahip olduklarını ifade etti.

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda sporcularının altın madalya kazanmak istediğini vurgulayan Demiral, "Tokyo'da sporcularımız altın madalya hedefliyor. Devlet konuk evinde bakanımızla yaptığımız toplantıda. Bu sporcularımızın altın madalya için eğitilmesi ayrıca yeni sporcuların yetişmesi için talimat aldık. Rio Paralimpik Oyunları Ecem ve Mesme için için güzel bir tecrübe oldu. Olimpiyat şampiyonlarını yendiler ve onların da yenilebilir sporcular olduğunu gördüler." diye konuştu.

Demiral, Rio'nun ardından toparlanma antrenmanlarına başladıklarını kaydetti.






Yorumlar