Görme engelli Dündar judoda Avrupa üçüncüsü oldu

Manisa Görme Engelliler Spor Kulübü İsrafil Dündar, Macaristan’da düzenlenen Görme Engelliler Judo Avrupa Şampiyonası’ndan madalyayla döndü.

Google Haberlere Abone ol
Görme engelli Dündar judoda Avrupa üçüncüsü oldu

Manisa Görme Engelliler Spor Kulübü İsrafil Dündar, Macaristan’da düzenlenen Görme Engelliler Judo Avrupa Şampiyonası’ndan madalyayla döndü. Şampiyonada İsrafil Dündar bronz madalya kazanırken, Yunus Korkmaz ise Avrupa beşinci oldu.

Görme Engelliler Federasyonu’nun 2013 yılı faaliyet programında yer alan şampiyona, Eger şehrinde yapıldı. Şampiyonaya katılan Görme Engelliler Milli Takımı’nda Manisa’yı 66 kiloda Korkmaz ve 90 kiloda Dündar ile kondisyoner Serhat Temür temsil etti. 22 ülkeden 218 sporcunun katıldığı şampiyonada gençler kategorisinde mindere çıkan Dündar, üçüncü olarak büyük bir başarıya imza attı. Korkmaz ise önde olduğu üçüncülük müsabakasında yenilerek büyükler beşincisi oldu.

Sporcuları tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Özmekik, “Manisa’da engelleri aşmak için yolda Manisalı sporcularımızın elde ettiği başarı hepimizi gururlandırdı. Sporcularımızın bu büyük başarısında emeği bulunan Manisa Görme Engelliler Spor Kulübü’nü yürekten kutlarım. Sporcularımız bundan sonra dünya şampiyonası hazırlıklarına başlayacak. Kendilerine bu şampiyonada da güvenimiz tam. Milli takımımızı ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar