"Gönlümde yatan bir Avrupa kupası"

- Pınar Karşıyaka Basketbol Şube Sorumlusu Büyükkarcı: "Türkiye'de her kupayı aldık, müzemizde Avrupa kupası eksik" - "Altyapıdaki çalışmalarımızın ardından her sene bir oyuncuyu A takım kadrosuna yükseltmek istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"Gönlümde yatan bir Avrupa kupası"


İZMİR (AA) - Spor Toto Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka'nın basketbol şube sorumlusu Turgay Büyükkarcı, "Gönlümde yatan bir Avrupa Kupası, Türkiye'de her kupayı aldık, müzemizde Avrupa Kupası eksik." dedi.

Büyükkarcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon öncesinde idari kadro dışında her şeyin yenilendiğini, sezon öncesinde en fazla süreyi başantrenör seçimi için harcadıklarını belirtti.

Başantrenör Nenad Markovic'in sezon hazırlıklarına yaklaşık 1 ay önce genç oyuncularla başladığını hatırlatan Büyükkarcı, şöyle konuştu:

"Şu anda Egemen, Mert Celep, Alp ve Görkem takımda süre alıyorlar. Bu sene çok çalışıyorlar, o nedenle daha fazla süre alacaklar. Takım kurma işimiz 1 ay kadar sürdü. Çok az bütçeye iyi bir takım kurduk. Tekrar çıkış yapmaya ihtiyacı olan kariyerli ve karakterli yabancılarla anlaştık. Bu arada iyi bildiğimiz Türk oyuncuların yanında altyapıdan gelen oyuncularımızla istediğimiz harman oluştu. İlk yıl sportif başarı ne kadar gerçekleşir bilmiyorum ama önümüzde 3 yıllık bir hedef var. 3 sene sonunda biz istediğimiz yere gelmeyi planlıyoruz."


- Altyapı

Büyükkarcı, altyapıda tekrar bir hamle başlattıklarını belirterek, "Öncelikle tesisleşme, daha sonra spor okullarına ağırlık vereceğiz. 2. Lig'de bir takımımız zaten var, bir de gelişim takımı kurmak istiyoruz. Altyapıdaki çalışmalarımızın ardından her sene bir oyuncuyu A takım kadrosuna yükseltmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde her sezon ilk 5'i zorlayan bir ekip olduklarını, bu geleneğin devam edeceğini bildiren Büyükkarcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gönlümde yatan bir Avrupa kupası, Türkiye'de her kupayı aldık, müzemizde Avrupa kupası eksik. Basketbol yönetimimiz çok özverili, sponsorumuz bütçeyi düşürdü ama ilave bütçelerle destek olmaya devam ediyor. Öncelikle mali yapıyı tekrar disiplin altına alıp, şubenin geleceğini güven altına almak istiyoruz. Tüm borçlarımızı da yapılandırıyoruz. Seneye mali yapısı daha güçlü bir Pınar Karşıyaka olacak. Sadece oyuncu değil, teknik ekip ve idari kadro da yetiştirecek basketbol akademisi hayalim var. Bunu da yavaş yavaş gerçekleştirmeyi düşünüyorum. Salonla ilgili de bir sürprizimiz var, belediye ile hayata geçireceğimizi düşünüyorum."

Büyükkarcı, Karşıyakalı taraftarların takımı hiçbir zaman yalnız bırakmadığını hatırlatarak, "Bu takım desteği hak ediyor. Karşıyakalıların da bu desteği esirgemeyeceğini düşünüyorum." diye konuştu.

Yorumlar