Golf'te Challenge Tour buruk başladı

Türkiye'de düzenlenen en önemli uluslararası organizasyonlardan olan biri olan Challenge Tour'un Türkiye ayağı National Golf Kulübü'nde başladı. 24 ülkeden 156 oyuncunun mücadele ettiği turnuvanın ilk gününde Türk oyuncular Soma'da yaşanan...

Google Haberlere Abone ol
Golf'te Challenge Tour buruk başladı

Türkiye'de düzenlenen en önemli uluslararası organizasyonlardan olan biri olan Challenge Tour'un Türkiye ayağı National Golf Kulübü'nde başladı. 24 ülkeden 156 oyuncunun mücadele ettiği turnuvanın ilk gününde Türk oyuncular Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden madenciler için saygı duruşunda bulundu. Ayrıca tüm oyuncular siyah kurdele ile sahaya çıktı.

Avrupa'nın en iyi genç golfçülerinin mücadele ettiği Challenge Tour'un Türkiye ayağı Belek'teki National Golf Kulübü'nde başladı. Organizasyonun ilk gününde Türk oyuncular sahaya çıkmadan önce Soma'da hayatını kaybeden madenciler için saygı duruşunda bulundu. Ayrıca turnuvaya katılan tüm oyuncular siyah kurdele takarak mücadele etti.

24 ülkeden 156 oyuncunun katıldığı Challenge Tour'da dördü amatör toplam 13 Türk oyuncu da ter dökecek. Geçen yıl profesyonelliğe adım atan Türk golfünün başarılı ismi Hamza Sayın'ın yanısıra Kaan Kalafatoğlu, Aytekin Akyürek, Cahit Kaya, Erkan Demirci, Bülent Karataş, Mehmet Ceylan, Bekir Kara, Mustafa Hocaoğlu turnuvada zorlu rakiplerine karşı mücadele verecek.

Ayrıca amatör oyuncular Ediz Kemaloğlu, Ali Altuntaş, Mutlu Güner ve Serkan Akarsu da önemli bir deneyim yaşayacak.

İlk üç gün sonunda ilk 60 sırada bulunan golfçüler Pazar günü final raundu için sahaya çıkacak. Turnuvada şampiyon olan golfçü 28 bin euro'luk para ödülünün de sahibi olacak.

ANNE ACISINI UNUTTU, SAHAYA ÇIKTI

Çarşamba gün oynanan Pro-Am turnuvası sırasında annesinin ölüm haberini alan İngiliz oyuncu Daniel Gaunt, acısını yüreğine gömerek turnuvanın ilk günü sahaya çıktı. Gaunt, "Biliyorum ki annem de bunu isterdi. Burada iyi bir sonuç elde edip ona hediye etmek istiyorum." diye konuştu.

National Golf Kulübü'ndeki turnuvada ikinci gün müsabakaları yarın sabah saat 07.20'de başlayacak.

CİHAN

Yorumlar