Golbolda Rio hazırlıkları

- Türkiye, 1. Uluslararası Ankara Golbol Turnuvası'nı erkek ve kadınlarda ilk sırada tamamladı

Google Haberlere Abone ol
Golbolda Rio hazırlıkları

ANKARA (AA) - Golbol Erkek ve Kadın Milli Takımları 1. Uluslararası Ankara Golbol Turnuvası’nda birinci oldu.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu (TGESF) tarafından Eryaman'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) düzenlenen 1. Ankara Uluslararası Golbol Turnuvası sona erdi. Cezayir, Ürdün, Katar, Ukrayna ve Irak'ın da katıldığı turnuvada Türkiye, erkekler ve kadınlarda ilk sırada yer aldı.

Federasyon başkanı Abdullah Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılacak Golbol Milli Takımları'nın hazırlıkları kapsamında gerçekleştirdikleri turnuvada elde edilen başarıların 2016 Rio Paralimpik Oyunları öncesi takımlar için güç ve moral kaynağı olacağını vurguladı.

Rio Paralimpik Oyunları'nda erkekler ve kadınlarda altın madalyayı hedeflediklerini belirten Çetin, şunları söyledi:

"Turnuva, kadın ve erkek milli takımlarımız için 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na hazırlık açısından çok iyi müsabakalara sahne oldu. En iyi antrenmanın maç olduğunu düşündüğümüzden bu tür organizasyonlarla sporcularımızın maç eksiklerini gidermeyi amaçlıyoruz. Hedefimiz Rio’da iki branşta da altın madalya almak. Dolayısıyla mümkün olduğu kadar sporcularımızın hazırlanmaları için maçlar organize edeceğiz. Eksiklerimizi görmemiz açısından bunu gerekli görüyoruz. Bu turnuvada milli takımlarımızın elde ettikleri başarı bizim için çok önemliydi. Özellikle kadın milli takımımız Ukrayna ile maç yapma imkanı buldu. Ağustosa kadar Rio hazırlıkları kapsamında organizasyonlar devam edecek."


Yorumlar