Golbol Milli Takımı Rio'dan "altınla" dönmek istiyor

- GESF Başkanı Çetin: - "Golbol Mili Takım sporcularımız Rio'ya Avrupa şampiyonu unvanıyla gidecek. Orada tek hedefimiz altın madalya almaktır. 2012'de gümüş ve bronz madalya almıştık. Bütün çalışmalarımızı altın madalyaya ulaşmak için yoğunlaştırmış durumdayız" - "Rakibimiz artık Avrupa değil, dünya. Almanya, İngiltere, Fransa ve İspanya gibi ülkeler artık Türkiye'nin rakibi değil, Brezilya ve Çin gibi ülkeler rakibimiz. Bu alanda çok büyük mesafeler alındı. Dünyada golbolda ilk üçteyiz"

Google Haberlere Abone ol
Golbol Milli Takımı Rio'dan "altınla" dönmek istiyor

AKSARAY (AA) - ÖZKAN BEYER - Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu (GESF) Başkanı Abdullah Çetin, Golbol Mili Takım sporcularının Rio'ya Avrupa şampiyonu unvanıyla gideceğini belirterek, "Orada tek hedefimiz altın madalya almaktır." dedi.

Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, golbol sporunun sadece görme engellilere özgü bir spor branşı olduğunu söyledi.

Golbol branşının görme engelliler arasında kısa sürede yaygınlaşmasının sevindirici olduğunu ifade eden Çetin, görme engellilerin gösterdiği ilgi sayesinde bu spor dalının Türkiye'de büyük gelişme gösterdiğini, halen federasyon bünyesinde 197 kulüpten 150'sinin golbol takımı olduğunu bildirdi.

- "Tek hedefimiz altın madalya almaktır"

Litvanya'da geçen yıl düzenlenen Avrupa Golbol Şampiyonası'nda hem erkekler hem de kadınlarda Avrupa şampiyonu olduklarını anımsatan Çetin, "Sporcularımız, Rio'ya Avrupa şampiyonu unvanıyla gidecek. Orada tek hedefimiz altın madalya almaktır. 2012'de gümüş ve bronz madalya almıştık. Bütün çalışmalarımızı altın madalyaya ulaşmak için yoğunlaştırmış durumdayız." diye konuştu.

Çetin, Golbol Milli Takımı'nın Rio Paralimpik Oyunları hazırlıklarını çeşitli illerde sürdürdüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Golbol, 2000'li yıllarda Türkiye'de oynanmaya başlandı. İlk başlarda teknik ekip ve hakemler dahi yurt dışından getirildi. İngiltere ve Almanya'dan hocalar geldi. Şu an gelinen noktaya baktığımızda Almanya ve İngiltere artık bize rakip değil. Golbol Milli Takımı, 2006 Londra Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'ye bronz madalya getiren tek ekiptir. Çalışmalarımız doğrultusunda Rio'da altın madalya alarak İstiklal Marşı'nı okutmak istiyoruz."

- "Rakibimiz artık Avrupa değil, dünya"

Golbol Milli Takımı'na yönelik kısa, orta ve uzun vadeli planlamalar yaptıklarını anlatan Çetin, şöyle konuştu:

"Özellikle körler okullarında başladığımız çalışmalarda gördüğünüz çocukları, 12-13 yaşından itibaren bu işlere aldık. Hocalarımızın çok büyük özverisi var. Neredeyse bütün yaşantıları bu. Disiplinli bir çalışma neticesinde bu başarıyı elde ettik. Rakibimiz artık Avrupa değil, dünya. Almanya, İngiltere, Fransa ve İspanya gibi ülkeler artık Türkiye'nin rakibi değil, Brezilya ve Çin gibi ülkeler rakibimiz. Bu alanda çok büyük mesafeler alındı. Dünyada golbolda ilk üçteyiz. Ancak Türkiye futbolla yatan futbolla kalkan bir ülke olduğundan dolayı başarılarımız dikkat çekmiyor. İnsanlar izlediğinde çok fazla zevk alıyor. Halkın büyük ilgisi var ama kamuoyunda gerekli tanıtımları gerçekleştirilmedi. İnşallah paralimpikte altın madalya alındığında çocukların tanıtımı gerçekleşmiş olur."

Yorumlar