Gökova Körfezi'nde sörfçü yoğunluğu

- Sıcak hava ve rüzgarı fırsat bilen yerli ve yabancı bir çok turist, rüzgar ve uçurtma sörfü yapmak için Gökova Körfezi'ndeki Akçapınar sahiline geldi

Google Haberlere Abone ol
Gökova Körfezi'nde sörfçü yoğunluğu

MUĞLA (AA) - Sıcak hava ve rüzgarı fırsat bilen yerli ve yabancı bir çok turist, rüzgar ve uçurtma sörfü yapmak için Gökova Körfezi'ndeki Akçapınar sahilinde yoğunluğa neden oldu.

Akyaka Mahallesi sınırlarında yer alan Akçapınar sahili, son yıllarda yerli turistlerin yanı sıra yabancı rüzgar sörfçülerinin de vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Uçurtma sörfü (kıtesurf) öğrenmek isteyen turistler, Akçapınar sahilindeki okuldan başlangıç için 8 saatlik eğitim alarak bu sporu yapabiliyorlar.

Sıcak hava ve rüzgarı fırsat bilerek bölgeye tatile gelen yerli ve yabancı turistler, aldıkları eğitimin ardından sörf yapmanın heyecanını yaşıyor. Okullarda kurs alan sörf tutkunları, gün boyunca uçurtma ve rüzgar sörfü yapıyor.

Sörf eğitmeni Özgür Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akçapınar sahilinin yılın her ayı uygun rüzgar alan önemli bir bölge olduğunu söyledi.

Sahilin günün büyük bölümünde esen rüzgarıyla sporculara uzun süreli spor yapma imkanı sunduğunu belirten Ceylan, muhteşem doğası ve elverişli hava şartlarından ötürü Avrupa'nın birçok ülkesinden sporcuların bölgeyi antrenman alanı olarak kullandığını anlattı.

3 yıldır uçurtma sörfü yapan Türkan Yıldızdoğan, bu sporu yaparken rüzgarın artmasıyla adrenalinin de yükseldiğini ifade etti.

Bölgedeki rüzgar sabit ve uzun süreli olduğu için Gökova'yı tercih ettiğine değinen Yıldızdoğan, Gökova’da doğaya ve rüzgara hayran kaldığını, bu sporu yapan arkadaşlarına da bölgeyi tavsiye edeceğini dile getirdi.

Bölgeye gelen turistler, uçurtma ve rüzgar sörfü yaparken izleyicilere de görsel şölen sundu.

Yorumlar