Gökhan İnler: Ailem Türkiye'de oynamamı ister

UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında Trabzonspor'u kupadan eleyen Napoli takımının yıldızı Gökhan İnler, Doğan Haber Ajansı'na özel izahatlarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Gökhan İnler: Ailem Türkiye'de oynamamı ister
UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında Trabzonspor'u kupadan eleyen Napoli takımının yıldızı Gökhan İnler, Doğan Haber Ajansı'na özel izahatlarda bulundu.

Aynı sürede İtalya'nın meşhur yapımcılarından bir tanesi bulunan Napoli Kulübü Başkanı Aurelio De Laurentiis yaptığı izahatlarda, Mario Mattoli'nin yönettiği 1953 inşası 'Un Turco Napoletano' yani 'Napolili bir Türk' isimli filmden dolayı Gökhan İnler'i 'Bizim Napolili Türk'ümüz' diye sahipleniyor.

İsviçre'de doğan, fakat babası Tekirdağlı, anası ise Samsunlu bulunan Gökhan İnler de kendisine böyle hitap edilmesinden aşırı hoşnut.

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın alt yapısı ile Türkiye umut Milli Takımı'nda bir süre, Galatasaray'ın PAF takımında ise bir hafta denendikten sonra, bu topraklarda, bir Türk takımında ve ulusal takımında çalışmayı aşırı istek etse de, yöneticilerden böyle Öneri gelmeyince İsviçre'ye yönelen İnler, bunun burukluğunu yaşıyor.

Kalbi hala Türkiye için atan 30 yaşındaki profesyonel orta piyasa oyuncusu, 'eski yaraları deşmek' istemese de 'Sakin ve ketum tutumum buna izin vermiyor. Bunları konuşmanın vakti da istikbal elbet. Neler yaşadığımı bireyler bilmiyor, ben biliyorum' diyor.

İnler, Karadeniz ekibi Trabzonspor'u geçen hafta evinde 4-0 yenik eden takımıyla ciddi rövanş maçı öncesi kulübün Castel Volturno kasabasındaki spor tesislerinde yaptıkları hazırlıklar esnasında Doğan Haber Ajansı'na konuştu. İnler, temel dili benzeri konuşamasa da röportajı Türkçe yapmayı tercih etti.

AİLEM TÜRKİYE'DE OYNAMAMI İSTER
Uzun bir aradan sonra ilk kez bir Türk takımıyla karşı karşıya geldiği hatırlatılan İnler, 'Bir Türk takımına karşı oynamak benim için gerçekten aşırı hususi ve duygusaldı. Hem de böylesine ciddi bir maçta. Trabzon'da elimizden geleni yapıp, iyi bir performans gösterdik. Bazı akrabalarım ve arkadaşlarımın da maça gelip, beni orada seyretmeleri beni aşırı mesut etti. Akrabalarım, ailem beni ileride Türkiye'de oynarken görmek isterler elbette, ama benim hedefim şimdi Napoli 'de ilerlemek' diye konuştu.

TÜRKİYE'DE İLGİ ODAĞI OLMAM GURUR VERİCİYDİ
İnler, Trabzon'daki maçın arkasından İtalyan basınının kendisi için 'Türkiye'de bir efsane benzeri karşılandı' ifadelerini kullanmasını ise, 'Bu beni aşırı gururlandırdı. Ailemin Türk olması beni hususi kılıyordu. Türkiye ve İtalyan basınından bunları sezmek beni memnun etti. Ben bu yerlere gelmek için aşırı çalıştım. Türk basını da İtalyan basını da benim bu çabalarımın neticesinde nerelere geldiğimi iyi görüyor. Beni işimle ön plana çıkarmaları da guru verici' sözleriyle değerlendirdi.

TÜRK FUTBOLUNUN GERİ PLANDA KALMASI GERÇEKTEN YAZIK
Türk futbolunu nasıl gördüğü sorusu yöneltilen İnler, 'Türk takımlarını mesafe dizi takip ediyorum ve gayet iyi olduklarını görüyorum. Yabancı oyuncuların Türkiye'de sınırlı olması iyi bir şey değil. Ancak Türkiye'nin de kendine nazaran kuralları var. Türkiye ligi iyi, ama Avrupa'da aşırı görünen bir lig olmaması onu art planda bırakıyor ne yazık ki. İnşallah Avrupa'nın her ülkesinde Türkiye ligi maçları gösterilir' dedi.

'Trabzon'da iyi Türk oyuncuları gördüm; Mehmet gibi, Özer gibi.. Onlar iyi futbolcular gerçekten' diyen İnler, Türkiye liginde öteki takımlarda da hatırı sayılır oranda kıymetli oyuncular olduğunun altını çizdi.

BENİTEZ'LE ÇALIŞMAK MÜTHİŞ BİR DENEYİM
İspanyol teknik adam Rafael Benitez'le çalışmanın inanılmaz bir tecrübe olduğunu da dile getiren İnler, 'Napoli'de 4'üncü senem. Burada olmak güzel, fakat hala Maradona'yı unutmayan Napolililer de adeta sırf futbol için yaşıyor. Bu nedenle, hummalı ilgiden dolayı dışarıya çok çıkamıyorum. Yani hususi hayatımız biraz zor. kent harika. Benitez muhteşem bir teknik direktör. O, genç ve müspet kimi aldı. Kariyerini sürdürmek için doğru bir takımda' diye sözlerini sürdürdü.

FENERBAHÇE, BEŞİKTAŞ VE GALATASARAY'LA YAŞADIĞI DENEYİM
Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'la yaşadığı 'tatsız' deneyimden bahsetmek istemeyen İnler, 'Şu an bir şey demek doğru olmayabilir. Bunları konuşmanın vakti da gelir. Ne yaşandığını pek bilmiyor insanlar. diğeri takımlar beni istemiş olabilir, ama ben Napoli'ye konsantreyim. Bu işlere menajerim bakıyor. O transfer işlerine bakıyor, ben ise piyasa içindeki işime. Benim takımım öncelikli şu an' dedi.

'Türkiye'ye biraz kırgın olabilmektedir misin?' sorusuna İnler, 'Bilemiyorum, belki. Çok çalıştım ve buraya kadar kendim geldim. Halimden memnunum. Ben profesyonelim ve her şeye bu manada bakıyorum. O konu benim için özel. Duygusal bakıyorum diyemem bu konuya. Bir de ligin ortasındayız. Şimdi konuşmak doğru değil' diye konuştu.

TÜRK TARAFTARI TÜRKİYE'NİN İMAJINI ÇOK İYİ GÖSTERİYOR
'Türk taraftarı' diyince gözlerinin içi parlayan İnler şöyle konuştu: 'Ben küçüklüğümden bu güne kadar hayranım Türk taraftarına. Trabzon'da da iyi bir izleyici gördüm. Türkiye'deyken de 3 kocaman takımın taraftarını görmüştüm. Gerçekten harikalar. Trabzon'da 3-0'dan sonra dahi hala ateşli destekleri sürüyordu takımlarına. Takım arkadaşlarım da Türkiye'deki atmosfere hayran kaldı ve buraya aşırı memnun döndüler. Türkiye'nin imajını göstermek için bu çeşit maçlar ciddi fırsatlardır ve ateşli Türk taraftarı bunu aşırı iyi bir biçimde yapıyor.'

İnler bu vesileyle, gösterdikleri misafirperverlikten dolayı Türkiye'ye ve taraftarlara da teşekkür etti.

SALİH UÇAN SABRETMELİ
İnler, Serie A'nın bir öteki ciddi ekibi AS Roma'da aşırı çok forma şansı bulamayan Salih Uçan'a da şu mesajları verdi: 'İtalya ligi aşırı zor. Her süre iyi bir performans sergilemen lazım, her süre hazır olman lazım. Salih'i Fenerbahçe'de görmüştüm. Çok süper ve yetenekli bir oyuncu. Sabretmesi lazım. Ben de o yaşlarda sıkıntılar yaşadım. İyi çalışmak ve sabırlı olması lazım. Belki de onu arayıp, destek olmalıydım, ama yapmadım şimdiye kadar. Görüşebilirsem ona, sakin olması, iyi çalışması ve moralini bozmaması gerektiğini söyleyeceğim. O süre kendi şansını yaratmış olur. Bu meslekte kendin çalışıp, kendin başarmalısın. Ben kendimden biliyorum çünkü, yaşadım bunları. Ben futbolla yaşıyorum. İnsanın kariyerini, sabırla çalışmak belirliyor.'

PANDEV VE DZEMAİLİ BİRAZ ZOR DURUMDA
Galatasaray'ın Napoli'den transfer ettiği eski takım arkadaşları Pandev ve Dzemaili ile arada bir telefonla görüştüğünü aktaran İnler, 'Onlarla mesafe dizi konuşuyorum. Onları Türkiye liginde görmek aşırı güzel, ama ilk 11'de yer alamadıkları için biraz zor durumdalar sanırım. Ancak onlar da en iyisi için çalışmalılar. Öte yandan, İstanbul'daki yaşamlarından aşırı memnunlar. Orası çalışmak için harika bir yer. Ben gençken orada çalıştığımda da gördüm bunu' dedi.

GİZLİCE BABAMIN MEZARINA GELİYORUM
Türkiye'ye aşırı sık gelemediğini belirten genç oyuncu, 'Geldiğim süre ilk işim babamın Tekirdağ'daki mezarını ziyaret etmek oluyor. Ancak bunu gizlice yapıyorum. Annem İsviçre'de yaşıyor, ama onun ailesi Samsun'da. Sadece İstanbul, Samsun ve Tekirdağ'a gidiyorum. Tatillerimiz aşırı az ve bu sebeple aşırı gidemiyorum oraya' dedi.

İnler, Türkçeyi aşırı iyi konuşamadığına dikkat çekilmesi üstüne ise, 'Sadece annemle Türkçe konuşabiliyorum, o da İsviçre'de. Almanca, İngilizce, İtalyanca, Türkçe ve Fransızca biliyorum. Türkçem aşırı iyi değil, ama unutmamaya da çalışıyorum. İnşallah ileride daha çok Türkçe konuşma fırsatım olur' karşılığını verdi.

Kulüp başkanı De Laurentiis'in kendisini aşırı sevdiği hatırlatılan İnler, 'Bana Turco Napoletano (Napolili Türk) diyorlar burada. O filmdeki (Un Turco Napoletano) meşhur aktör Toto benzeri ben de gerçekte aşırı gülünç bir insanım. Başkanımız ve teknik direktörümüz beni aşırı seviyor ve saygı duyuyorlar. Ben de performansımla onlara bunun karşılığını veriyorum' dedi.

Esma Çakır - DHA

Kaynak: FANATİK

Yorumlar