Gökdeniz'in hocası Kurban Berdiyev görevden alındı

Gökdeniz Karadeniz'in formasını giydiği Rubin Kazan takımının teknik direktörü Kurban Berdiyev görevinden alındı.

Google Haberlere Abone ol
Gökdeniz'in hocası Kurban Berdiyev görevden alındı

Gökdeniz Karadeniz'in formasını giydiği Rubin Kazan takımının teknik direktörü Kurban Berdiyev görevinden alındı. Rus basınında yer alan haberlere göre, Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin takımı Rubin Kazan'ın kulüp yetkilileri, teknik direktör Kurban Berdiyev ile birlikte kulubün başkan yardımcısı Kamil İshakov ve genel direktörü Andrey Gromov görevden alındı.
Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov ile kulüp yöneticileri arasında yapılan görüşmeden sonra teknik direktör Kurban Berdiyev ile birlikte kulubün başkan yardımcısı Kamil İshakov ve genel direktörü Andrey Gromov'un görevden alındığı açıklandı. Tatar Cumhurbaşkanı daha önce de takımın kötü sonuçlar almaya devam ettirmesi sonucunda herkesi kovacağını açıklamıştı.
Berdiyev İshakov ve Gromov'un görevden alındığı ilişkin haber, Tataristan'ın resmi internet sitesinde de yer aldı.
2001 yılında Rus takımının başına getirilen teknik direktör Kurban Berdiyev, bu takımla iki kez Rusya'nın lig şampiyonu oldu. Berdiyev'in 12 yıllık kariyeri döneminde Rubin Kazan, ikişer kez Rusya Kupası ve Süper Kupasını kazandı. 2009 yılında Nou Camp'ta Şampiyonlar Ligi'nde Avrupa'nın devi Barselona'yı yenerek, tarihe geçti.
Berdiyev'in takımı Rubin Kazan bu dönem Rusya liginde kötü sonuçlar alırken, UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu birinci bitererek, play-off'a kalma başarısı gösterdi. CİHAN

Yorumlar