"Gitseydim vicdanen rahatsız olacaktım"

- TFF 1. Lig ekiplerinden Sivasspor'un oyuncusu Burhan Eşer, transfer döneminde 7-8 Süper Lig takımından teklif aldığını ancak kabul etmediğini açıkladı - Burhan Eşer: "Başkanımız ve yönetim kurulu Sivasspor'da kalmamı isteyerek, yeniden Süper Lig hedefinde olduğumuzu belirttiler. Gitseydim vicdanen rahatsız olacaktım"

Google Haberlere Abone ol
"Gitseydim vicdanen rahatsız olacaktım"


SİVAS (AA) - SERHAT ZAFER - TFF 1. Lig ekiplerinden Sivasspor'un gole dönük orta saha oyuncusu Burhan Eşer, transfer döneminde Süper Lig takımlarından teklif aldığını ancak kabul etmediğini söyledi.

Burhan Eşer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sivasspor'un hiç kimsenin beklemediği bir şekilde geçen sezon küme düştüğünü, bunda birçok kişinin hatasının bulunduğunu ve hatalar zinciri yaşandığını dile getirdi.

Sivasspor'un küme düşmesinin ardından teklifler aldığını anlatan Burhan, "Süper Lig takımlarından 7-8'inden teklif aldım. Sivasspor ile sözleşmem devam ediyordu. Bu süreçte konuştuğum ve görüştüğüm takımlar oldu. Sivasspor'un kongre süreci vardı ve bu süreci bekledim. Bana yapılan tekliflerde başkanımla, yönetimle ve kulübümüzle görüşmelerini istedim. Açıkçası kulübümün arkasından bir iş çevirmek istemedim. Gelen tekliflere 'Sivasspor'da yönetim oluşsun, ondan sonra cevabımı vereyim' dedim." diye konuştu.

Sivasspor'da yönetimin belirlenmesinin ardından kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz ile görüşme yaptığını aktaran Burhan, şunları kaydetti:

"Sivasspor'un Süper Lig'den düşmesinde hepimizin sorumluluğunun olduğunu biliyordum. Başkanımız takımda kalmamı istedi. 11-12 yıllık Süper Lig kariyerimden sonra bir alt ligde oynamak zor gelir diye düşünüyordum. 1. Lig'in mücadeleye dayalı, zor bir lig olduğunu orada oynayan arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla biliyordum. Gitsem bile gönül kırıklığıyla gidecektim, çünkü Sivasspor ligden düştüğünde biz bu takımın formasını giydik. Başkanımız ve yönetim kurulu Sivasspor'da kalmamı isteyerek, yeniden Süper Lig hedefinde olduğumuzu belirttiler. Gitseydim vicdanen rahatsız olacaktım. Bu şartlar altında burada olmam gerektiğini düşündüğüm için kalmaya karar verdim."


- "Hedefimiz şampiyonluk"


Teknik direktör Osman Özköylü'nün 1. Lig'i iyi bilen ve tecrübeli bir hoca olduğunu ifade eden Burhan Eşer, kırmızı-beyazlı ekibin çok iyi bir kadro kurduğunu bildirdi.

Kamuoyunun Sivasspor'u Süper Lig'in favorisi görmesinin normal olduğunu vurgulayan Burhan, kendilerinin de bu durumun farkında olduklarını ifade ederek, "Hedefimiz şampiyonluk, onun için bütün mücadeleyi vereceğiz. Bu ligde bizim gibi favori olan 3-4 takım daha var. Gerçek anlamda yatırım yapıp, iyi kadro kurup şampiyonluk hedefinde olan takımlar var." değerlendirmesinde bulundu.

Burhan Eşer, Sivasspor'un tek hedefinin Süper Lig'e tekrar dönmek olduğunu vurgulayarak, "Camia olarak Süper Lig'den düştüğümüz gibi çıkmasını da bileceğiz ve onun için mücadele edeceğiz. Geçen sezon yaptığımız hataların dersini aldık. Bu sene inşallah güzel bir sezon olacak." diye konuştu.

Ligde bu hafta sonu Samsunspor ile zor bir deplasman karşılaşmasına çıkacaklarına değinen Burhan, "İyi bir taraftar kitlesi var ve taraftarla bütünleşen bir takım. Bu sezon lige baktığımız zaman daha önce başarılı olmuş köklü takımlar var. Samsunspor da bunlardan birisi. Bizim için zor bir deplasman olacak, bunun farkındayız. Yoğun bir şekilde çalışıyoruz, gidip en güzel mücadeleyi verip, 3 puanla dönmek istiyoruz." şeklinde görüşlerini aktardı.


- "Seyircimize güzel maçlar izlettireceğimizi düşünüyoruz"


Sivasspor'un yeni bir stadyuma kavuştuğunu da belirten Burhan, şunları kaydetti:

"Taraftarımıza bu stadyumda güzel maçlar izlettireceğiz. Geçen sezon gerçek anlamda yalnız bırakıldığımızı düşünüyorum. Zor maçlar oynadığımız dönemlerde stadyumumuz dolmadı. Sivas'ın Sivasspor'dan başka takımı yok, bu bilinsin. Bu sene gerçek anlamda taraftarımıza çok ihtiyacımız var. Şampiyon olmak istiyoruz ve bunun taraftarımız olmadan olmayacağını biliyoruz. Atmosferi güzel bir stadyumumuz var, taraftarımız maça gelsinler ve bizi desteklesinler. Geçen sezon üzdüğümüz taraftarımızı bu sezon mutlu etmek istiyoruz."

Yorumlar