German Open Tekvando Turnuvası, başladı

Almanya'nın Hamburg kentinde bu yıl yedincisi gerçekleştirilen 2014 German Open Tekvando turnuvası önceki gün başladı.

Google Haberlere Abone ol
German Open Tekvando Turnuvası, başladı

Almanya'nın Hamburg kentinde bu yıl yedincisi gerçekleştirilen 2014 German Open Tekvando turnuvası önceki gün başladı. Geçen yıl bayanlarda takım halinde birinci olan Türkiye Tekvando Milli Takımı bu yıl turnuvaya katılmadı. Üç hafta sonra başlayacak olan Avrupa Şampiyonası yüzünden katılımın geçen yıla oranla az olduğunu belirten organizatörler kırka yakın ülkeden 850 sporcu katıldığını belirtiler.

Hamburg Alsterdorf spor salonunda yapılan basın toplantısında turnuva hakkında bilgi verildi. Toplantıya katılan Almanya’nın dünya şampiyonu Türk kökenli sporcu Tahir Güleç, sakatlığı yüzünden turnuvaya katılamayacağını söyledi.

Turnuvanın çok çekişmeli ve heyecanlı geçeceğini dile getiren Tekvando Sportif Direktörü Holga Wumderlich, "German Open G1 statüsüne sahip bir turnuva, birinci gelen sporcular dünya sıralaması için 10 puan alıyorlar. GO turnuvası Avrupa’nın önde gelen turnuvalarından biri, her yıl daha da önem kazanıyor." dedi.

Alsterdorf spor salonuna üç gün devam edecek German Open Tekvando Turnuvası'nda Almanya’da bulunan Türk kökenli sporcuların yanı sıra Türkiye’den bireysel spor kulüpleri takılıyor.
CİHAN

Yorumlar