Georghe Hagi: Türk takımları Türkiye'de değil Avrupa'da başarıyı hedeflemeli

Galatasaray'ın efsanevi futbolcusu Georghe Hagi, Türk takımlarının artık Türkiye'de değil kendilerine Avrupa'da başarı hedefi koyması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Georghe Hagi: Türk takımları Türkiye'de değil Avrupa'da başarıyı hedeflemeli

Galatasaray'ın efsanevi futbolcusu Georghe Hagi, Türk takımlarının artık Türkiye'de değil kendilerine Avrupa'da başarı hedefi koyması gerektiğini söyledi.
    
PTT Birinci Lig'e yükselme yolunda büyük avantaj yakalayan Altınordu Kulübü'nün düzenlediği, U12 CUP futbol turnuvasının organizasyonuna katılan efsanevi futbolcu, burada minik öğrencilerle sohbet ederek onlara bilgi ve tecrübelerini aktardı. Rumen futbol adamı, "Bu güzel bir olay böyle bir organizasyonda bulunmaktan zevk duyuyorum. Değişik ülke takımlarıyla oynuyorlar. Büyük bir gelişim gösteriyorlar. Tecrübe kazanıyorlar." diyerek, şunları söyledi:

"Bizim zamanımızda böyle turnuvalar organize edilmiyordu. Biz daha çok kendi aramızda yapıyorduk. Romanya o zamanlar daha kapalı bir ülkeydi. Ben zaten Türkiye'ye her zaman büyük bir sevgi duyuyorum. Herkes istediğini yazıyor ve herkes biliyor ki ben hocalığı seviyorum. Son zamanlarda hem kendi takımımla hem de kendi akademimle çok çalıştım. A Takım Romanya Süper Ligi'ne çıktı. Bir çoğu futbolu çok seven çocuklar. Futbolu çok seviyorum.

Çalışmayı çok seviyorum sizin de bildiginiz gibi. Büyük bir sevinçle Türkiye'ye her zaman dönebilirim. Türkiye'de çok güzel seneler geçirdim. Benim ve ailem için Türkiye'nin çok önemli bir yeri var. Buraya ne zaman gelsem büyük bir sevinç ve zevk duyuyorum."

"ARTIK HEDEF AVRUPA KUPALARI OLMALI"

Türk futbol takımlarının başarı çıtasında artık hedefin Avrupa kupaları olması gerektiğini ifade eden Hagi, "Ben Türk takımlarının Türkiye'de degil Avrupa'da başarı yapmalarını bekliyorum. Hedef artık Avrupa olması lazım. Zaten Türkiye'de takımların tesisleri ve bütçeleri çok iyi. Çok güzel işler yapıyorlar. Onun için Avrupa başarısı gerekiyor artık." diye konuştu.

Efsane futbolcu, Galatasaray futbol takımının kötü gidişatı hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Altınordu Futbol Sosyal Girişimi organizasyonu hakkında da açıklamalarda bulunan Hagi, "Altınordu önemli bir iş yapıyor." diyerek şöyle konuştu:

"Yatırım yapan Mehmet Bey ile çok büyük finansman yapıyoruz. Mehmet Bey'in yaptığı iş sabır gerektiren bir iş benim de yaptığım gibi. Çocuklara çok yardımcı oluyor. Hayatta böyle sosyal işler de yapmamız gerekiyor. Sadece baskı ve stressle olmaz bazen çocuklaın yanında da olmak gerekiyor. Çocuklar en gerçek onlar. Hayattaki en güzel yatırım çocuklara yatırımdır."

EFE ve KAFKAS KIYAFETİ GİYEN YABANCI FUTBOLCULAR İLGİ ODAĞI OLDU
    
U12 Cup Turnuvası'nda dünyanın değişik ülklerinden gelen yabancı miniklerin Türkiye'ye özgü giydiği kıyafetler ve sonrasında yaptıkları gösterilerde turnuvayı izleyenler tarafından büyük ilgi gördü.
    
Turnuvada Beşiktaş U12 Futbol takımı şampiyon oldu.
CİHAN

Yorumlar