Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın açtığı tesisler spor adamlarını sevindirdi

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, tesisleşme konusunda geçmişle kıyaslandığında çok önemli değişikliklerin olduğunu belirterek, "Tesisler, sadece futbol değil tüm olimpik branşlardaki açığı giderecek.

Google Haberlere Abone ol
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın açtığı tesisler spor adamlarını sevindirdi

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, tesisleşme konusunda geçmişle kıyaslandığında çok önemli değişikliklerin olduğunu belirterek, "Tesisler, sadece futbol değil tüm olimpik branşlardaki açığı giderecek." dedi.

Olimpiyat Oyunları tarihinin en başarılı sporcusu ABD’li Michael Phelps’in antrenörlüğünü yapan ve şu anda Türk Milli Takımı baş danışmanlığı görevini yürüten Bob Bowman da, tesisleşmedeki yatırımlar konusundaki düşüncelerini, "Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın bu konudaki yoğun çabasını ve gayretini gözlemleyebiliyoruz. Ülke olarak çok genç bir nüfusumuz var ve bu gençler, yeni tesisler sayesinde sporu çok daha iyi imkânlarla yapacak." diye aktardı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yoğun çalışmaları sonrasında inşa edilen toplam 789 tesisten 213’ü yakın dönemde ülke sporunun hizmetine sunulurken bu tarihi gelişme, spor dünyasında da takdir topladı.

TESİSLER, SADECE FUTBOL DEĞİL TÜM OLUMPİK BRANŞLARDAKİ AÇIĞI GİDERECEK”

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, son dönemdeki büyük tesisleşme atağıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Tesisleşme konusunda geçmişle kıyaslandığında çok önemli değişikliklerin olduğunu kaydeden Terim, "Geçmiş derken, çok uzun zaman dilimini de kast etmiyorum. 80’li yıllar hatta 90’lı yıllarda ülkemizde bu tip tesis ve yatırım sıkıntısı önemli bir gündem maddesiydi. Ancak imkânların da artmasına paralel olarak bugün önemli ve kalıcı spor tesislerinden, statlardan bahsetmek mümkün. Geçtiğimiz haftalarda, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç’ın katıldığı törenle hizmete açılan 213 tesis de sadece futbol değil tüm olimpik sporlardaki açığı giderecektir." dedi.

Tesisleşmedeki bu büyük yatırımların gerek sporcuların yetiştirilmesi gerekse geniş kitlelerin sporu daha da sevmesi adına önemli bir adım olacağını söyleyen Terim, şu ifadelere yer verdi:

"Anadolu’da yapımı tamamlanacak ve dünya standartlarında olacak olan statlarımız da sadece 15 günde bir maç oynanan yerler değil eğlence merkezi, cazibe noktası olacak. Bir nevi sosyal yaşamın odağı olacaklar."

RIDVAN DİLMEN: TESİSLEŞME ATAĞI NETİCESİNDE KAZANAN ÜLKE SPORU OLACAK

Türk futbol tarihinin en önemli isimlerinden olan Rıdvan Dilmen, tesisleşme konusundaki büyük değişimini rahatlıkla görebildiğini söyledi.

Kariyerindeki ilk çim sahayı 18 yaşında gördüğünü belirten Dilmen, "Şimdi 5 yaşındaki çocuklarımız dahi çim sahalarda, pırıl pırıl sahalarda yetişebiliyor. Sadece futbol değil, diğer spor dallarında da sporcu eğitimi için temel sorun olan tesisleşme ortadan kalktı. Bu netice itibariyle kazanan elbet ülke sporu olacaktır." dedi.

Tesisleşme anlamındaki bu büyük gelişimin, ülke sporunun geleceği açısından önemli bir etkiye yol açacağını kaydeden Rıdvan Dilmen, "Bugünkü yapılan yatırımların ve dünya çapındaki tesislerin meyvesini uzun yıllar boyunca alacağımızı düşünüyorum. Tesisleşme atağı neticesinde kazanan ülke sporu olacak." ifadelerini kullandı.

BOB BOWMAN: TÜRKİYE’DE YÜZMENİN GELİŞİMİ İÇİN TESİS SAYISI YETERLİ

Olimpiyat Oyunları tarihinin en başarılı sporcusu ABD’li Michael Phelps’in antrenörlüğünü yapan ve şu anda Türk Milli Takımı baş danışmanlığı görevini yürüten Bob Bowman, tesisleşmedeki yatırımlar konusundaki düşüncelerini dile getirdi.

"İstanbul ve Kayseri’ye gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde harika tesisler gördüm." diyen Bowman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Açık söylemek gerekirse tesis anlamında Türkiye’de yüzmenin gelişimi için tesis sayısı yeterli. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın yüzme tesisleriyle ilgili projelerini biliyorum ve bu durum beni çok mutlu ediyor. Türkiye’de bu seviyede tesisler ve imkânlar sporculara sunulduğu, aynı zamanda doğru antrenman programları uygulandığı sürece yüzme sporunda da başarılar gelecektir."

BÜLENT KORKMAZ: DOĞRU EĞİTİMLERLE TESİSLERİN FAYDASINI GÖREBİLİRİZ

A Milli Futbol Takımının ve Galatasaray’ın unutulmaz futbolcularından Bülent Korkmaz ise tesisleşme konusunda Türkiye’nin geçmişten günümüze büyük yol katetiğini söyledi. "Tesisleşmenin faydasını doğru eğitmenlerle görebiliriz." diyen Bülent Korkmaz, şöyle konuştu:

"Önceden tesis yoktu, sokak oyunları ve sokak sporu vardı. Çok yetenekli sporcular vardı ama onları yetiştirecek eğitmenler yoktu. Sokak oyunları yavaş yavaş yok oldu. Şimdi ise çok yoğun tesis var ama çok iyi sporcular yok. Bundan sonrası için ana hedef profesyonel eğitmenleri bulmak olmalı."

HARUN ERDENAY: GENÇLERİMİZ DAHA İYİ İMKÂNLARLA SPOR YAPACAK

A Milli Basketbol Takımı’nın unutulmaz oyuncularından Harun Erdenay, özellikle son on senede gerek Gençlik ve Spor Bakanlığı gerekse belediyelerin Türk sporunu daha iyi yere getirebilmek adına inanılmaz bir hızla spor tesisleri yaptıklarını belirtti.

Sadece İstanbul’da şu anda on bin seyirci kapasitesi üzerinde üç spor salonun olduğunu söyleyen Erdenay, "Bu da şu anda ABD’deki birkaç şehrin dışında hiçbir kentte bulunmuyor. Bunun yanı sıra yüzme, atletizm, futbol ve çok amaçlı spor salonları da hemen hemen bütün illerimizde yapılıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın bu konudaki yoğun çabasını ve gayretini gözlemleyebiliyoruz. Ülke olarak çok genç bir nüfusumuz var ve bu gençler, yeni tesisler sayesinde sporu çok daha iyi imkânlarla yapacak." diye konuştu.

MASSIMO BARBOLINI: DEVLET SPORCUNUN YANINDA OLDUĞUNU GÖSTERİYOR

A Milli Kadın Voleybol Takımı antrenörü Massimo Barbolini, Türkiye’nin tesisleşme konusunda çok çalıştığını vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi:

"Spora destek vermek anlamında yapılan çalışmalar gerçekten çok önemli. Tesis olmadan spor yapmak maalesef çok zor. Devlet, bu konuda sporun ve sporcunun yanında olduğunu gösteriyor. Tesislerin ülkedeki her şehirde olması, özellikle küçük şehirlerde de olması, spor yapacak kişilere eşit şans ve spor yapma fırsatı tanımak açısından çok önemli."

BEYTULLAH EROĞLU: BU ÖNEMLİ HAMLELERLE ENGELLİLER SPORU ÇAĞ ATLAYACAK

Bedensel engelli milli yüzücü Beytullah Eroğlu, tesisleşme konusundaki yatırımların engelliler açısından önemine değindi. Eroğlu, konuyla ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi:

"Ben 13 yıldır spor yapıyorum son 2 yıl içerisindeki tesisleşme oranı 11 yılda olmadı. Açıkçası hem kendi hem de ülke gençliği adına oluşan bu tablodan gurur duyuyorum. Bu yeni spor tesisleri sayesinde ben ve benim gibi birçok arkadaşım kendini geliştirecek. Sonunda dünyanın en iyisi olacağız. Yeni tesislerimizin engelli arkadaşlarımıza uygun olacağını biliyorum. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın bu konudaki özverisi ve çalışmaları bizleri çok mutlu ediyor Bu önemli hamlelerle engelliler sporu çağ atlayacak."

İPEK SOYLU: ÜLKE SPORCUSU BUNDAN SONRA TESİS SORUNUNU DÜŞÜNMEYECEK

Ülke tenisinin en başarılı genç isimlerinden İpek Soylu, tesisleşmedeki büyük yatırımların gelecek nesiller açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Soylu, Türkiye’de gecen senelere göre tesis imkânlarının arttığını belirterek, "Türkiye’de böyle tesisler gelişmeye devam ettiği sürece yabancı ülkelerden gelip antrenman yapmak isteyenler olacak. Bana göre en önemli gelişme ülke sporcusunun bundan sonra tesis sorununu düşünmeyecek olmasıdır." şeklinde konuştu.

KORHAN YAMAÇ: GELECEK NESİLERİN YAŞAM KALİTESİ OLUMLU ETKİLENECEK

Paralimpik Oyunları tarihinde ülkemiz adına birbirinden önemli başarılara imza atan bedensel engelli milli atıcı Korhan Yamaç, konuyla ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi:

"Türkiye’nin tesisleşme hızı, gelecek nesillerin yaşam kalitesini olumlu etkileyecek. Bunu kısa zamanda göreceğimizi düşünüyorum. Engelli bireylerin hayata aktif olarak dâhil olup yaşama arzusunun artmasında sporun önemi tartışılmaz. Engellilerin tesislere ulaşımları ve tesislerden faydalanmaları kolaylaştıkça spora katılımları da artacaktır, artıyor da."
CİHAN

Yorumlar