Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

- "(Gümüşhane'deki askeri araca saldırısı) Rabbim inşallah bu hainlerin, milletimizin ve devletimizin birliğine karşı haince planlar kuranların bu planlarını boşa çıkaracaktır. Milletimizin birlik ve beraberliği bunları aşacak güçtedir"

Google Haberlere Abone ol
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gümüşhane'deki askeri araca saldırıyla ilgili "Rabbim inşallah bu hainlerin, milletimizin ve devletimizin birliğine karşı haince planlar kuranların bu planlarını boşa çıkaracaktır. Milletimizin birlik ve beraberliği bunları aşacak güçtedir." dedi.

Kılıç, Atakum ilçesi Mevlana Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Prof. Dr. Aziz Sancar Spor Tesisi'yle birlikte ilçede yapımı tamamlanan 10 spor ve sosyal tesisin toplu açılış törenine katıldı.

Açılış öncesi yaptığı konuşmasına, şehitleri rahmet ve minnetle anarak başlayan Kılıç, gazilere ise acil şifalar temennisinde bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yerel yönetimlerin işbirliğince çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini aktaran Kılıç, son dönemde gençlerin kolayca erişebilecekleri, ailelerin de çocuklarını takip edebilecekleri mahalle tipi spor komplekslerine önem verdiklerini bildirdi.

Söz konusu mahalle tipi futbol, basketbol ve voleybol tesisinin sayısının Türkiye genelinde bini geçtiğini vurgulayan Kılıç, projelerin süreceğine işaret etti.

- Gümüşhane'deki askeri araca saldırı

Gümüşhane'de askeri araca yapılan silahlı saldırı sonucu bir şehit haberi aldıklarını o nedenle açılıştaki gösterilerin kaldırıldığını belirten Kılıç, "Üzücü bir haber aldık. Gümüşhane'deki saldırıda bir kardeşimiz şehit oldu. Rabbim inşallah bu hainlerin, milletimizin ve devletimizin birliğine karşı haince planlar kuranların bu planlarını boşa çıkaracaktır. Milletimizin birlik ve beraberliği bunları aşacak güçtedir." diye konuştu.

Bakan Kılıç, yoğun bir gündemle çalışmalarını sürdürdüklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Mecliste yapılan çalışmaları, milletin iradesini, milletimizin birliğini, beraberliğini temsil eden milletvekillerimizin çabalarıyla geçen gün sabah 6.30'da biten bir kanun görüşmesini sonlandırdık. Milletvekillerimize oradaki çalışmaları ve duruşlarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Ama bu kanunun çıkmaması için bir takım başka kanunların çıkmaması için de Meclisi çalıştırmamak üzere hareket eden siyasi partiyi ve partileri de sizlerin huzurunda milletimize hatırlatıyorum. Onlara şunu söylüyorum, en büyük fedakarlığı gösteren şehitlerimizin hatıraları inşallah bundan sonra ki çalışmalarınızda size yol gösterici olur. Bir parti var ki, onu zaten hiç hesaba katmıyoruz. Onlar zaten iradelerini de sırtlarını da başka yere teslim etmişler dayamışlar."

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise Samsun'un spor şehri olduğunu vurgulayarak, "Bu spor kentinde özellikle genç yavrularımızın, gençlerimizin spora mutlaka ilgi duymaları ve farklı spor alanlarına yoğunlaşmaları gerekiyor." dedi.

Bakan Kılıç, açılışı yapılacak parklara isimleri verilen şehitlerin ailelerine Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim takdiminde bulundu.

Yorumlar